Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les colònies per a infants amb càncer a la Val d'Aran arriben a la 19a edició

Les colònies per a infants amb càncer a la Val d'Aran arriben a la 19a edició

Les estades gratuïtes tenen el suport de diverses institucions com ara la Diputació de Lleida. També hi prenen part monitors titulats en activitats de lleure i voluntaris de l'AECC
Presentació de les colònies a la Val d'Aran per a infants amb càncer
15/02/2018 10:54

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació de la 19a edició de les colònies d’estiu gratuïtes a la Val d’Aran per a nens i nenes amb càncer, organitzades per l’AECC-Catalunya Contra el Càncer mitjançant la seva Junta Local aranesa. Durant l’acte també s’ha fet lliurament a les colònies d’un donatiu del grup de batucada Xikalkà d’Alcarràs.

L’acte va comptar amb la participació del diputat Enric Mir, juntament amb Carles Giné, director de les colònies; Eduardo Serrano, president de l’AECC Lleida; Dolors Poca, presidenta del grup de batucada Xikalkà d’Alcarràs; i Dolors Zapata, coordinadora de les colònies. També hi van assistir pares d’infants beneficiaris de les colònies, de l’equip de colònies i membres del grup de batucada Xikalkà, a més d’un dels nens que ha pres part a les colònies.

En la seva intervenció, Enric Mir va destacat que les colònies permetran als infants “gaudir d’un ambient diferent i d’uns espais naturals privilegiats” en una activitat gratuïta que compta amb el suport de la Diputació de Lleida i també de particulars i d’iniciatives privades com la del grup de batucada Xikalkà.

Les colònies, que enguany es faran del 15 al 22 de juliol, són el resultat d’un projecte que va començar amb moltes limitacions i de manera força modesta, però que any rere any ha anat creixent en nombre de participants fins a consolidar-se plenament. L’escenari és l’Alberg Era Garona de Salardú, que en els darrers anys ha acollit més de 100 nens i nenes de tot l’Estat.

Aquestes colònies han estat sempre gratuïtes. Per això, s’ha comptat amb les aportacions econòmiques de diverses institucions, fundacions, empreses i particulars, a més d'un equip professional especialitzat, amb una coordinadora del projecte des de l’AECC de Lleida, un director titulat de colònies, 22 monitors titulats en activitats de lleure, un psicooncòleg, tres pediatres oncològics, dos infermers, 15 voluntaris de l’AECC i 22 membres del personal de suport durant els trasllats i altres activitats. 

La planificació d’activitats té en compte que tinguin una finalitat terapèutica, que s’adaptin a cada nen/a, que fomentin el treball en equip, que estimulin la creativitat i la participació personal de forma activa, el desenvolupament d’habilitats afectives, psicomotores i intel·lectuals, així com la participació i la diversió per sobre de la competició. Algunes de les activitats que es plantegen són ràfting, piscina, tallers, teatre, pintura, vetllades musicals, pujada a Beret amb telecadira, muntar a cavall, tir amb arc i gimcanes.

La col·laboració de la Junta Provincial de l’AECC-Catalunya Contra el Càncer de Lleida va ser el puntal que va fer possible que l’any 1999 es poguessin realitzar les primeres colònies d’estiu amb el suport del Conselh Generau d’Aran i dels ajuntaments, i tot plegat amb els valors afegits que ofereix l’Aran en forma d’un entorn natural inigualable i una infraestructura de serveis idònia, com el fet de tenir un Hospital Comarcal a poca distància de les colònies.