Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les comarques del Pirineu i Ponent preveuen rebre aquest estiu al voltant de 615.000 visitants

Les comarques del Pirineu i Ponent preveuen rebre aquest estiu al voltant de 615.000 visitants

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu repetir els bons resultats de l'any passat. La temporada comença amb unes festes de Sant Joan amb una ocupació mitjana del 95 per cent
Falles del Pirineu (Foto: Gencat)
21/06/2019 10:32

El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida espera repetir aquest estiu les xifres d'ocupació del 2018 i consolidar l'increment de visitants que registren les comarques del Pirineu i Ponent des del 2013. Si la previsió es compleix, la demarcació rebrà durant la campanya estiuenca uns 615.000 turistes, que faran al voltant d'1.750.000 pernoctacions en establiments de turisme reglat i no reglat, al marge de les segones residències, que no estan quantificades. Aquest primer cap de setmana d'estiu, que coincideix amb la revetlla de Sant Joan, l'ocupació podria ser del 95% de mitjana.

El nivell de reserves per Sant Joan en les diferents tipologies d'allotjament són molt bones. El Patronat indica un 85% de mitjana d'ocupació, tot i que en places de bungalous i de turisme rural ja tenen penjat el cartell de complet en alguns indrets, principalment a les diferents localitats on se celebra la festa del foc del solstici d'estiu amb la baixada de falles i la crema dels haros, a les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d'Aran.

El Patronat destaca que la festivitat de Sant Joan d'enguany té un millor comportament turístic que l'any passat perquè té tres dies festius, en escaure's la diada de Sant Joan en dilluns, mentre que l'any passat va coincidir amb un cap de setmana. D'altra banda, l'arribada de la calor, coincidint amb l'inici de l'estiu i el començament de les vacances escolars, es preveu que afavoreixi l'estada dels primers turistes a la demarcació de Lleida.

Un creixement progressiu des de l'any 2013

El Patronat de Turisme de la Diputació preveu poder continuar consolidant enguany els creixements que ha experimentat el sector turístic en els darrers 6 anys durant la temporada d'estiu. L'any passat va registrar-se el millor resultat de tots els temps quant a establiments d'hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings. El darrer estiu va tancar-se amb un increment d'1,20% en quant al nombre de viatgers i d'un 1,73% més en el de pernoctacions en relació amb el mateix període del 2017.

En aquest sentit, tant el Patronat de Turisme com els representants dels diferents subsectors d'allotjament turístic de la demarcació de Lleida esperen repetir els resultats de l'any passat, cosa que representaria situar-se al voltant d'uns 615.000 turistes i 1.750.000 pernoctacions, dels quals un 475.000 viatgers amb 1.255.000 pernoctacions correspondrien als allotjats en els establiments d'hoteleria, turisme rural, càmpings i apartaments turístics, d'acord amb les dades de l'INE de l'any passat, mentre que els restants correspondrien a altres modalitats d'allotjament turístic, exceptuant les segones residències, que no estan comptabilitzades.

Les previsions venen determinades per les dades positives dels darrers 6 anys. No obstant, cal tenir present que l'anàlisi de les dades del sector de gener a l'abril d'enguany indiquen un descens del 4% en relació amb el nombre de pernoctacions, vinculat a la campanya de neu.

Turisme estranger

Pel que fa al turisme estranger, el Patronat preveu que es mantingui també en percentatges similars als de l'estiu de l'any 2018, que van representar el 18% del total dels turistes i el 15% de les pernoctacions a la demarcació. Amb aquests càlculs el Patronat preveu que uns 110.000 turistes seran estrangers, els quals faran més de 260.000 pernoctacions en les diferents modalitats d'allotjament turístic.

L'agost, el mes amb més ocupació

L'agost, com ja és habitual, serà el mes que registrarà una demanda turística més important, amb una mitjana d'ocupació que oscil·larà entre el 80 i el 95%, tot i que en algunes dates i destinacions, i d'acord amb la tipologia d'allotjament, els percentatges poden arribar a la plena ocupació la setmana del 15 d'agost que enguany s'escau el dijous a meitat de setmana facilitant diferents combinacions. Els mesos de juliol i setembre l'ocupació oscil·larà entre el 40 i el 60%, depenent del tipus d'allotjament i de la zona, exceptuant les places de bungalous que el mes de juliol podrien tenir un 75% d'ocupació.