Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les comunitats de regants preveuen que tindran reserves d'aigua per als propers dos anys

Les comunitats de regants preveuen que tindran reserves d'aigua per als propers dos anys

Tremp ha acollit una trobada de l'Associació ACATCOR, que agrupa 65 agrupacions que representen el 70% dels regs de Catalunya. Entre els reptes del col·lectiu hi ha la modernització de la infraestructura
Trobada de l'Associació Catalana de Comunitats de Regants (Foto: ACN)
06/04/2018 19:36

L'Associació Catalana de Comunitats de Regants (ACATCOR) s'ha reunit aquest divendres a Tremp per intercanviar experiències que permetin ajudar a millorar la gestió del dia a dia del col·lectiu.

El president de l'ACATCOR, Ramon Carné, ha explicat a l'ACN que aquest any, igual que l'any passat, encaren la campanya de reg amb garanties de reserva d'aigua suficient. Carné ha afegit que si tot va bé, amb aquestes reserves en tenen per afrontar dues campanyes de reg sense haver d'estar pendent de la meteorologia. Entre els reptes de l'entitat hi ha la modernització dels regadius i la realització de nous.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñe, ha inaugurat la Trobada i ha destacat la capacitat productiva de Catalunya i de manera especial de Lleida i ha dit que en gran part és gràcies al reg. Reñe hi ha afegit que s'ha de prestigiar el reg entre la població. A la trobada hi ha participat més d'un centenar de persones de 65 comunitats de regants de tot Catalunya.

L'ACATCOR es va crear a Girona l'any 2014 amb 38 comunitats de regants. Actualment, en formen part 65, amb unes 200.000 hectàrees de reg. Aquesta xifra representa més del 70% d'hectàrees de reg de tot Catalunya. Pel que fa als objectius principals de l'Associació, en destaquen l'estalvi en la gestió tot aprofitant l'economia d'escala que permet el fet d'estar associats, l'assessorament i la defensa dels interessos dels associats en qüestions relacionades amb el regadiu, millorar la transferència de coneixement i informació i la representativitat davant d'organismes.