Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les cooperatives agràries garanteixen el proveïment d'aliments

Les cooperatives agràries garanteixen el proveïment d'aliments

Algunes, com les d'arròs, ha intensificat els torns. Els centres de producció, però, prenen mesures preventives per a socis i treballadors per evitar la propagació del coronavirus
La carretera N-260, al Pont de Bar (Arxiu)
17/03/2020 15:58

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) destaca que el sector continua treballant per garantir la provisió d'aliments a la població i assegura que, tant els centres de producció de les cooperatives com els agricultors i ramaders, mantenen una activitat "relativament normal" a l'inici de la cadena alimentària.

La FCAC assenyala en un comunicat que "s'han pres mesures preventives per als treballadors de les cooperatives i s'han definit protocols d'actuació", mentre "els agricultors i ramaders compleixen amb les recomanacions sanitàries per seguir garantint els productes de primera necessitat". En alguns casos, com les cooperatives arrosseres, fins i tot, s'han intensificat els torns per poder abastir la demanda existent".

A més de subministrar aliments a la distribució, les cooperatives tenen obertes prop de 150 agrobotigues que són punts de venda propis i abasteixen la població del territori amb queviures de primera necessitat. La FCAC, segons informa l'ACN, remarca que en aquestes agrobotigues es respecten les mesures de seguretat, com ara limitar l'aforament per mantenir la distància de protecció i es recomana fer el pagament amb targeta o telèfon mòbil. En alguns casos, s'ha ampliat l'oferta habitual amb arròs, llegums o pasta, i es continua prestant el servei de botiga on-line.

Pel que fa al funcionament de les cooperatives i els seus socis, "de moment està garantit el transport de mercaderies, el subministrament de carburants i el pinso per al bestiar". La FCAC està treballant perquè també quedi garantida l'obertura dels punts de venda de diferents productes com ara fitosanitaris, llavors, planters o fertilitzants de les cooperatives als socis ja que "es tracta de material imprescindible per continuar produint i el Reial decret no és clar en aquest aspecte", segons assenyala l'entitat.

Prop de 200 cooperatives

A Catalunya hi ha 194 cooperatives agràries distribuïdes arreu del territori i aglutinen més de 30.000 socis, que són agricultors i ramaders. Entre els productes que elaboren les cooperatives catalanes s'inclouen arròs, cereals, cítrics, fruita, verdura, llet i derivats làctics, carn, oli d'oliva, fruits secs, mel o vi, a més de pinso per al bestiar i per a animals de companyia.