Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les dones de l'àmbit rural podran rebre 2.000 euros per la titularitat compartida de les explotacions

Les dones de l'àmbit rural podran rebre 2.000 euros per la titularitat compartida de les explotacions

16/04/2009 19:23

El Departament de Treball atorgarà ajuts de 2.000 euros a les dones de l'àmbit rural majors de 40 anys per tal que puguin accedir a la titularitat compartida de les explotacions agràries. Segons ha explicat aquest dijous la directora general d'Igualtat d'Oportunitats en el Treball, Sara Berbel, en una roda de premsa que ha tingut lloc a Lleida, aquests ajuts volen servir perquè aquestes dones que fa anys es de dediquen a compaginar les tasques de la llar amb les del camp o la ramaderia deixin de ser 'invisibles'. La regulació de la cotitularitat també permetrà a les dones assolir el reconeixement ple de la seva feina, dels seus drets en el sector i la protecció de la Seguretat Social.

A banda de ser majors de 40 anys, les dones interessades en rebre aquests ajuts hauran d'estar inscrites al Registre d'Explotacions Agràries del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). Així mateix, hauran de tenir l'alta a la Seguretat Social en règim especial de persones treballadores per compte propi o autònomes, o dins del sistema especial per a persones treballadores agràries per compte propi incloses en el règim especial de les persones treballadores per compte propi o autònomes.