Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les escoles de Tremp celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible

Les escoles de Tremp celebren la Setmana de la Mobilitat Sostenible

L'activitat fomenta els desplaçaments a peu o amb bicicleta per la ciutat com a alternativa al cotxe. L'objectiu és que hi hagi alumnes que adquireixin aquest hàbit tot l'any
Alumnes de l'Escola Maria Immaculada de Tremp (Foto: ACN)
21/10/2016 11:12

El CEIP Valldeflors i el Col·legi Immaculada de Tremp organitzen aquesta setmana la Setmana de la Mobilitat Sostenible, amb l'objectiu de promoure l'ús de mitjans de transport nets i d'aquesta manera reduir la contaminació i millorar la salut i la qualitat de vida a la capital del Pallars Jussà. Durant aquesta setmana els pares han deixat els cotxes aparcats i han acompanyat als nens a l'escola a peu. Alguns dels alumnes han optat per la bicicleta o el patinet.

Els nens valoren positivament la iniciativa i alguns diuen que allargaran aquesta pràctica a la resta de curs. Des del centre s'ha comprovat que el temps des de casa a l'escola amb cotxe és més llarg que a peu. Amb aquesta iniciativa les escoles pretenen conscienciar els nens i tota la ciutadania en general de la necessitat de reduir l'ús dels vehicles i fomentar els desplaçaments a peu i amb mitjans de transport ecològics, com les bicicletes, patinets o patins.

A més de la recomanació a les famílies de fer els trajectes a l'escola sense cotxe durant aquests dies, les escoles volen convidar pares i fills a reflexionar plegats sobre aquest tema i veure com cadascú pot posar el seu gra de sorra per reduir la contaminació. Per tal d'augmentar la seguretat i facilitar l'arribada i la sortida dels alumnes a les escoles, durant aquesta setmana, es tallen els carrers de les escoles durant mitja hora. Durant aquest espai de temps, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra vetllen per la seguretat i també asseguraran l'accés als vehicles autoritzats, com ara ambulàncies i autobusos.