Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les escoles d'esquí del Pirineu demanen un pla de rescat pel sector de la neu a la Cerdanya i el Ripollès

Les escoles d'esquí del Pirineu demanen un pla de rescat pel sector de la neu a la Cerdanya i el Ripollès

El gremi entén que el Govern ha de prendre "decisions difícils", però lamenta que se'ls impedeixi treballar quan prèviament s'han adaptat per complir amb tots els requisits de prevenció que les autoritats els havien demanat
L'Escola d'Esquí de la Molina, aquest dijous passat, amb els monitors pendents de reprendre l'activitat (Foto: ACN)
28/12/2020 10:30

Els representants de les escoles d'esquí del Pirineu han reclamat aquest dilluns que la Generalitat faci un "pla de rescat" pel sector de la neu de la Cerdanya i el Ripollès, tenint en compte que des de dimarts passat el Govern ha confinat perimetralment aquestes dues comarques amb l'objectiu de contenir l'augment de casos de COVID-19.

L'Associació d'Escoles, Professors i Entrenadors d'Esports d'Hivern ha tramès aquesta petició mitjançant una carta adreçada directament al vicepresident en funcions, Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés; i els consellers d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa; d'Interior, Miquel Sàmper, i de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Des de l'entitat també demanen una taula de negociació per gestionar la situació actual, en la qual hi participin tant el Govern com els representants polítics i empresarials de la zona.

Marcel Cardeña, vicepresident de l'associació i també director de Camp Base-Escola d'Esquí de Llívia, és qui signa la missiva en nom del col·lectiu. Ell mateix ha matisat que entenen que s'hagin pres "decisions difícils perquè la situació ho requeria", però recorda que el sector de les escoles d'esquí i les mateixes estacions han complert amb totes les recomanacions sanitàries i han aplicat els protocols adients ja des d'abans de l'inici de la temporada. Per aquest motiu, consideren que les restriccions han d'anar "de la mà d'un paquet d'ajudes econòmiques".

Cardeña conclou que "no ens pot tancar la porta de la Cerdanya d'un dia per a un altre amb tot el que això implica", i per això entén que la petició d'ajuts està justificada perquè l'administració, com a responsable del tancament, ha de compensar, com a mínim, les pèrdues derivades de no poder fer les activitats que ja estaven planificades.

Des d'entitat han aprofitat per demanar públicament que no es "focalitzi" la responsabilitat en el sector de la neu; encara més tenint en compte que les estacions tot just van poder començar la temporada el 14 de desembre passat, quan l'actual onada de contagis a la zona ja s'havia començat a expandir. A més a més, recorden que diversos sectors econòmics, encapçalats per l'associació Empresariat Cerdanya, han treballat en un Pla Director que preveia com calia actuar davant de cada possible escenari on s'hi detectessin casos de covid-19. En aquest sentit, a la missiva es conclou: "Volem que ens deixin treballar. La Cerdanya està preparada, volem obrir i tornar a l'activitat, amb la prudència que requereix l'actual crisi sanitària".