Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les esglésies romàniques de la Vall de Boí es reobriran de forma gradual des del 4 de juny

Les esglésies romàniques de la Vall de Boí es reobriran de forma gradual des del 4 de juny

Sant Climent de Taüll serà la primera que rebrà visitants, amb el campanar tancat. Fins al proper dia 21 l'entrada serà gratuïta, però de moment només es podrà adquirir els tiquets per internet
Església de Sant Climent de Taüll (Foto: Aj. de la Vall de Boí)
29/05/2020 11:35

Les esglésies romàniques de la Vall de Boí començaran a reobrir-se a partir de dijous vinent, 4 de juny. La primera serà la més emblemàtica de l'Alta Ribagorça, Sant Climent de Taüll. Les altres esglésies i el Centre del Romànic s'aniran obrint de forma progressiva d'una en una, per fer-ho amb les màximes garanties de seguretat. No s'obrirà la següent església fins que no s'hagi verificat durant quatre dies seguits el bon funcionament de les mesures implementades a Sant Climent.

Es vol que tothom pugui tornar a gaudir del romànic i és per això que del 4 al 21 de juny l'entrada serà gratuïta. Els campanars, on no es pot garantir les mesures de seguretat sanitàries, estaran tancats al públic. Les entrades a l'església només es podran adquirir en línia a través del web www.centreromanic.com, amb reserva de dia i hora. No hi haurà cap punt de venda a les esglésies. Del 4 al 21 de juny, l'entrada serà gratuïta. També caldrà, però, fer la reserva per la web.

Els horaris previstos (els set dies de la setmana) són de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 h (juliol i agost fins a les 20.00 hores). Durant la visita s'haurà de dur la mascareta posada, hi haurà un gel hidroalcohòlic a l'exterior de l'església per rentar-se les mans abans d'entrar. Els visitants hauran de mantenir en tot moment la distància de seguretat de 2 metres amb la resta de visitants i el personal de l'església.

Per tal de garantir la seguretat de la visita, el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí ha establert un Pla de desconfinament del Conjunt Romànic de la Vall de Boí i s'han adequat els espais segons les normatives mitjançant mesures de protecció, informació i senyalització. Pel que fa a l'aforament serà d'un terç (33%) i sempre respectant la distància de seguretat. La freqüència de neteja i desinfecció de les esglésies s'ha incrementat.