Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les estacions d'esquí de l'Alt Pirineu han venut 180.000 forfets durant el període de vacances de Nadal i Reis

Les estacions d'esquí de l'Alt Pirineu han venut 180.000 forfets durant el període de vacances de Nadal i Reis

08/01/2008 12:32

Més de 100.000 turistes han gaudit de les comarques de la demarcació de Lleida on s'han superat les 315.000 pernoctacions i els 180.000 forfets venuts per part de les estacions d'esquí lleidatanes durant el període de vacances de Nadal i Reis. Aquestes xifres, han suposat un impacte econòmic de més de 50 milions d'euros. El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha qualificat com a 'excel·lent' l'ocupació turística que s'ha registrat entre Nadal i Reis a la zona de la Val d'Aran i 'bona' pel que fa a la resta de les comarques lleidatanes.

El director del Patronat de Turisme, Xavier Moncayo, ha explicat en declaracions a l'ACN, que les estacions d'esquí de l'Alt Pirineu han venut entre el 22 de desembre i el 6 de gener més de 180.000 forfets acomplint-se així les previsions festes des del Patronat abans de festes. Només Baqueira-Beret ha venut més de 130.000 forfets. Aquest fet s'ha complementat amb les estacions de Boí-Taüll, Port del Compte, o Espot que també han rebut la visita de molts esquiadors. Les estacions d'esquí nòrdic que no havien pogut obrir per manca de neu ho van poder fer la darrera setmana de festes i el dia de Reis, com seria el cas de Tavascan o de Bosc de Virós, entre altres.

Moncayo ha assegurat que la temporada d'equí d'enguany 'és més curta i més concentrada' que en altres anys. Tot i això, el Patronat espera que amb la neu caiguda les darreres setmanes i la que pugui venir, la temporada sigui globalment 'bona' per als esport d'hivern.

A banda del sector de la neu, més de 100.000 turistes han passat per les comarques de Lleida durant aquestes dues setmanes d'hivern, superant-se les 315.000 pernoctacions. Aquest fet ha suposat, segons Moncayo, un impacte econòmic superior als 50 milions d'euros, el que representa un increment respecte la campanya anterior marcada per la manca de neu i el 7% de tota la temporada turística a les comarques lleidatanes.

Així, l'ocupació mitjana en aquestes dates s'ha mogut entre el 70 i el 75% de mitjana si és té en compte que aquests dies han obert les seves portes 16 càmpings, a més d'albergs, cases de turisme rural i hotels que han facilitat una oferta de 35.000 llits. El punt àlgid quant a l'ocupació es va registrar entre el dia 26 de desembre i el 2 de gener, moment en què l'ocupació va superar el 90% especialment al Pirineu però també a la plana de Lleida.

En aquest cas, l'oferta de turisme rural ha fet penjar el cartell de complert a molts establiments de la plana de Lleida. També el comerç i la restauració 'han estat dos productes estrella durant aquestes festes i el turisme cultural ha set un bon complement al turisme de l'esquí', segons Moncayo.