Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les estacions d'ITV es posen al dia per recuperar les revisions pendents

Les estacions d'ITV es posen al dia per recuperar les revisions pendents

A l'Alt Pirineu i Aran es van tornar a posar en marxa la setmana passada. La normativa obliga a demanar cita prèvia i els usuaris han de col·laborar activament en la inspecció
Certio ITV a Montferrer i Castellbò (Foto: Certio)
21/05/2020 18:50

La totalitat de les 50 estacions encarregades de la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Catalunya, entre les quals hi ha la de Montferrer i Castellbò, ja han obert portes després de la flexibilització estatal de les restriccions pel coronavirus. Ho han fet amb el repte de posar-se al dia i recuperar les prop de 600.000 revisions que no s'han pogut dur a terme durant els prop de dos mesos de tancament per la pandèmia.

Cal recordar que el govern espanyol ha afegit 15 dies de validesa del certificat per cada setmana transcorreguda des que es va declarar l'Estat d'alarma, que se sumen als 30 dies aprovats a partir del seu aixecament. A les estacions ITV només hi pot acudir una sola persona amb cita prèvia, i els treballadors no poden accedir dins dels vehicles particulars i han de demanar la col·laboració dels usuaris.

Una altra mesura preventiva per evitar contagis de coronavirus és limitar l'accés a les oficines a un número màxim de persones, recomanar als conductors mantenir la distància de la seguretat i esperar a l'interior del vehicle. També es facilita gel hidroalcohòlic i guants als clients, que han de portar mascareta. Pel que fa als taxis i autobusos, han de ser netejats prèviament i desinfectats abans de passar la inspecció.

Les tretze estacions de les zones de l'Alt Pirineu i Aran, Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre van ser les primeres que van entrar en funcionament la setmana passada amb la declaració de la fase 1 del desconfinament. Ara, la flexibilització de restriccions d'aquesta setmana ha permès que totes les instal·lacions existents al país s'hagin pogut posar en marxa.

La feina acumulada, però, és molta. Segons els càlculs efectuats pel Departament d'Empresa i Coneixement, que regula aquest servei a Catalunya, les estacions ITV hauran de recuperar entre 550.000 i 600.000 revisions pendents que no s'han pogut fer durant els prop de dos mesos de tancament forçat per la crisi del coronavirus. En aquesta línia, la Generalitat ha autoritzat els concessionaris del servei a operar amb totes les línies d'inspecció disponibles -més enllà de les estrictament autoritzades- així com ampliar els horaris de les estacions.

Evitar aglomeracions

La mesura aprovada pel govern espanyol, augmentant de forma esglaonada la validesa dels certificats caducats durant aquest període, vol evitar que es produeixen aglomeracions i colls d'ampolla a les estacions. Especialment durant els mesos d'estiu, juliol i agost, sigui per tractar-se del període d'abans de les vacances o pel fet de concentrar, en dates prèvies, xifres importants de venda de cotxes respecte a d'altres èpoques de l'any. Tot plegat, i segons apunten les mateixes fonts d'Empresa, ha d'ajudar a evitar la saturació de les ITV i posar al dia el servei.