Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les negociacions entre sindicats i l'Ajuntament de Puigcerdà queden bloquejades

Les negociacions entre sindicats i l'Ajuntament de Puigcerdà queden bloquejades

17/01/2008 09:46

Les negociacions entre els sindicats CCOO i UGT, i l'equip de govern de l'Ajuntament de Puigcerdà han quedat bloquejades el primer dia per manca d'acord sobre com s’ha de formar la mesa de negociació. La versió dels treballadors és que hi hauria d'haver una única mesa que agrupi conjuntament als funcionaris i a la resta de treballadors municipals. Segons l'Ajuntament, en canvi, el correcte seria formar una mesa general amb dues branques: una específica pels funcionaris, i l'altra amb les particularitats de la resta del personal. Actualment, a l'administració local hi treballen unes 100 persones, de les quals vora el 40% té el la plaça de funcionari públic, i el 60% està sota contracte laboral de personal públic. Aquest desacord ha bloquejat la negociació ja el primer dia, aquest dimecres al migdia.

Segons informa l'ACN, els sindicalistes creuen que 'no hi ha voluntat política d'arribar a un acord, com ja va passar en les negociacions que es van fer fa cinc anys', tal com explica el membre de l'executiva del sector Administració Local de CCOO, Salvador Candela. Per justificar la posició dels treballadors, els assessors dels treballadors han citat l'article 36 de la Llei 07/07, del 12 d'abril, que regula l'estatut bàsic del treballador públic en el qual diu que 'per a la negociació de totes aquelles matèries i condicions generals de treball comuns al personal funcionari, estatuari i laboral de cada administració pública, es constituirà en l'Administració General de l'Estat, en cada una de les Comunitats Autònomes, ciutats de Ceuta i Melilla, i entitats locals una Mesa General de Negociació'.

La interpretació que té l'equip de govern de Puigcerdà sobre aquest mateix article és que la formació d'una mesa general no impedeix que se'n formin dues més, específiques per a cada estatus laboral dels treballadors municipals. La tinent d'alcalde i regidora d'Hisenda, Personal i Cultura, Ma. Teresa Nicolau, ha assegurat que la voluntat de l'equip de govern és la de constituir una taula de negociació, però dividida en dues branques.

El motius que esmenta l'Ajuntament per mostrar-se en desacord amb els sindicats seria que 'hi ha un tant per cent molt elevat de coses que són comunes –per als funcionaris i la resta de treballadors-, però n'hi ha algunes que són exclusives dels funcionaris'.

Nicolau ha dit que 'el que passa és que aquesta llei és nova, del mes de maig, i com totes les lleis depèn de la interpretació que se li vulgui donar. No són les coses tan clares'. La tinent d'alcalde s'ha mostrat decebuda perquè els treballadors han considerat que l'equip de govern no té voluntat d'arribar a un acord, 'quan precisament hi ha una voluntat total perquè es faci un conveni'.