Les noves tecnologies i el treball en xarxa, elements bàsics per al turisme rural del Pirineu
L'Escola de Capacitació Agrària del Pirineu (ECAP), ubicada a Bellestar, ha acollit aquest dimecres la jornada tècnica "Liderant la innovació en el turisme rural", a càrrec de la consultora i coach professional, Joana Frigolé. Una trentena d'empresaris del sector turístic van assistir al curs, organitzat pel departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, amb la col.laboració de TRAPA (Turisme Rural de l'Alt Pirineu i Aran).
Durant el dia, Joana Frigolé va instar els professionals pirinencs a plantejar-se preguntes, problemes, reptes i objectius, "per adquirir la capacitat d'identificar noves oportunitats on altres persones només hi veuren dificultats". En aquest sentit, va remarcar l'actitud i el treball en xarxa com a elements bàsics per posicionar els projectes de turisme rural, "en un moment complicat , en què la manera de veure el negoci tradicional està evolucionant".
"Innovar no és res més que parar atenció a allò que tenim, saber d'on venim i quins són els nostres valors i, a partir d'aquí, combinar-los de manera diferent", puntualitza Frigolé. I hi afegeix: "Els clients no pujaran al Pirineu perquè sí, i els haurem d'atraure a través de les noves tecnologies".
En aquest sentit, el president del Turisme Rural de l'Alt Urgell-Cerdanya (TRAU), Josep Maria Troguet, va destacar dimecres la necessitat de deixar de costat la neu o els bolets com a únics factors d'atracció al territori. Troguet va apostar, per exemple, per la gastronomia com a alternativa. A més, va reconèixer la necessitat de potenciar les xarxes socials per captar nous turistes, fins i tot internacionals.