Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les obres de la minicentral del Pont de Bar es podrien reprendre el mes de març

Les obres de la minicentral del Pont de Bar es podrien reprendre el mes de març

El projecte modificat ja té l’acceptació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre La Comunitat de Regants del rec del Palancar espera el vistiplau del govern central i de la Generalitat
Obres del reg del Palancar
29/01/2008 18:33

El president de la Comunitat de Regants del rec del Solà, Antoni Casanovas, espera que el pròxim mes de març es puguin reprendre les obres de construcció del reg i de la Minicentral hidroelèctrica del Pont de Bar. Segons ha explicat Casanovas a RàdioSeu, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre ja ha donat el vistiplau al projecte modificat, i ara s’està pendent de l’aprovació del govern estatal. Es preveu que en un curt termini de temps la Generalitat rebi el document, que posteriorment s’haurà de fer arribar al consistori alturgellenc.

El president dels regants de la zona del Pont de Bar ha volgut insistir en la necessitat d’iniciar “el més aviat possible” els treballs de construcció de la instal.lació hidroelèctrica. Els afectats per l’aturada de les obres consideren que l’endarreriment del projecte està provocant “costos econòmics, familiars i també ambientals, pel fet de tenir una rasa oberta durant tant de temps”. El reg hauria de donar servei a 35 famílies.

“El nou document corregeix l’impacte ambiental i modifica algun dels aspectes que exigia l’administració. Un cop fets els canvis, i després de tres anys i mig de demora, no s’ha de deixar passar més temps”, ha remarcat el representant del Reg del Solà. La Comunitat de Regants ressalta que “no només s’està perdent diners, sinó que el paisatge s’ha vist clarament repercutit”.

Un cop es disposi dels permisos per continuar les obres, caldrà acabar l’edifici de la minicentral. En el moment que es van suspendre la llicència dels treballs, els inversors privats, Salvador Serra SA i la Comunitat de Regants del reg del Solà, havien gastat més de set milions d’euros en la iniciativa. Casanovas ha lamentat que “s’han hagut de pagar uns interessos altíssims sense que s’hagin obtingut els beneficis previstos per fer front als crèdits”.

El projecte del reg i la minicentral del Pont de Bar es va aturar a instàncies del departament de Medi Ambient de la Generalitat, que va considerar que els treballs estaven causant un greu impacte paisatgístic al territori, i que malmetiem les feixes de vinya centenàries de la zona.