Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les obres de l'accés a l'estació de Port del Comte, a punt de finalitzar

Les obres de l'accés a l'estació de Port del Comte, a punt de finalitzar

Es preveu que l'estabilització del terreny estigui enllestida de cara al cap de setmana. Mentrestant ja es pot accedir a les pistes a través de la Coma
L'estació de Port del Comte, aquest cap de setmana (Foto: Port del Comte)
17/12/2018 13:55

L'accés principal a l'estació d'esquí de Port del Comte estarà obert novament aquest cap de setmana vinent, segons les previsions de la Diputació de Lleida, que està executant les obres conjuntament amb el Departament de Territori de la Generalitat i l'Ajuntament de la Coma i la Pedra. L'objectiu és que aquests dies quedi resolt finalment el pas per aquesta carretera, que també serveix de connexió entre el Solsonès i l'Alt Urgell a través de les valls de Lord i de la Vansa.

En cas de culminar ara els treballs, s'assolirà l'objectiu que ja es pugui arribar amb normalitat al complex de Port del Comte al llarg de la campanya de Nadal. Tot i això, els dies feiners se seguirà establint pas alternatiu mitjançant semàfors per tal d'acabar de confirmar l'estabilització del terreny, després de les greus esllavissades que hi ha hagut aquesta tardor i que han obligat a tallar la via des del 15 d'octubre passat.

El diputat provincial Josep Ibarz ha visitat les obres aquest diumenge per veure’n l’evolució. La titularitat d’aquesta via és municipal i pertany als ajuntaments de la Coma i la Pedra (municipi on hi va haver les esllavissades) i de Guixers (on es preveu una sèrie d’actuacions secundàries). El cost estimat d’aquestes obres d’urgència és d'uns 177.000 euros i és assumit en un 45% per la Diputació, en un altre 45% per la Generalitat i en el 10% restant pels dos ajuntaments afectats, que a causa del seu limitat nombre d'habitants no poden assumir aquesta despesa.

Estació oberta des de l'1 de desembre

Cal recordar que, tot i el tall a l'accés principal, l'estació del Solsonès ja està en funcionament des de l'1 de desembre passat, gràcies al fet que sí que s'hi pot arribar a través de l'accés de la Coma. Ara mateix Port del Comte té obertes 10 pistes i 3 remuntadors, al sector d'Hostal-Sucre-Bòfia, amb gruixos de neu d'entre 20 i 60 centímetres.