Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les oficines joves de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà promouen un conjunt d’accions sobre el voluntariat

Les oficines joves de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà promouen un conjunt d’accions sobre el voluntariat

La proposta 'Més enllà del servei de voluntariat', que compta amb la col.laboració de la Plataforma de suport als refugiats de l'Alt Urgell, aborda el compromís socials dels joves
Oficina Jove de l'Alt Urgell (Foto: CCAU)
02/05/2017 14:28

Les oficines joves de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà, juntament amb la Plataforma de suport als refugiats de l’Alt Urgell, organitzen una sèrie d’accions que comparteixen la denominació “Més enllà del servei de voluntariat”. Les propostes s’aniran desenvolupant les pròximes setmanes.

Les primeres iniciatives, programades per als dies 5 i 6 de maig a Sort i la Seu d’Urgell, consistiran en la xerrada “De què fugen els refugiats, quines responsabilitats tenim i què podem fer? Una visió crítica des de la cultura de pau”, a càrrec de Jordi Calvo, investigador del Centre Delàs d’Estudis per la Pau.

L’objectiu de la xerrada serà traçar un discurs crític i rigorós sobre les causes dels desplaçaments forçats de les persones refugiades provinents de la regió Mediterrània i les nostres responsabilitats des d'una cultura de pau. També s'abordarà el fenomen d'estratègia d'Europa fortalesa i la militarització de les fronteres al Mediterrani. Seguidament, es comptarà amb la participació de joves voluntaris de l'Alt Pirineu que han col·laborat en camps de refugiats.  

La jornada tindrà lloc a l'Oficina Jove del Pallars Sobirà, a Sort, divendres 5 de maig a les 18.30 h, i dissabte 6 de maig a les 18.30 h a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, a la Seu. Paral·lelament, del 3 al 9 de maig, l’Oficina Jove de l’Alt Urgell acollirà l’exposició “Nit a Filippiada”.

Projecció de vídeos

A més, al llarg del matí del 9 de maig, coincidint amb el Dia d’Europa, es projectaran simultàniament els vídeos dels joves que han realitzat el Servei de Voluntariat Europeu a l'Oficina Jove de l’Alt Urgell, o joves urgellencs que han fet el seu voluntariat europeu a través de l’Oficina Jove. Les imatges es podran veure a diferents oficines joves del Pirineu, a l’oficina de turisme d’Oliana, al CETAP i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell. 

Xerrada sobre voluntariat

A partir del 9 de maig, a les comarques del Pirineu el programarà la xerrada “La solidaritat i el compromís social dels joves a Europa. Què pots fer tu? Brigades internacionals, estades solidàries, European Solidarity Corps”, dirigida a joves entre 17 i 30 anys que estiguin interessats a fer un voluntariat o treballar en projectes de cooperació que beneficien comunitats i ciutadans arreu del món. Les persones que vulguin assistir a qualsevol dels actes programats caldrà que formalitzin la seva inscripció a través del formulari que trobaran als webs de les oficines joves.