Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les terres procedents de l’esllavissada de l'RN-22 es reutilitzaran al circuit del Port d’Envalira

Les terres procedents de l’esllavissada de l'RN-22 es reutilitzaran al circuit del Port d’Envalira

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat un conveni de col·laboració entre el Govern, el comú d’Encamp i l’Automòbil Club d’Andorra per a fer-ho possible
Eric Jover (Foto: Govern d'Andorra)
28/08/2019 21:40

El Consell de Ministres d'Andorra, a proposta del titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha aprovat aquest dimecres el conveni de col·laboració entre el Govern andorrà, el comú d’Encamp i l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) per reutilitzar les terres procedents de l’esllavissada a la carretera RN-22 per al circuit de conducció del Port d’Envalira.

En concret, l’entesa entre les tres institucions preveu l’ampliació del circuit de conducció amb terraplenat de materials provinents de l’exterior del terreny. L’ACA promou aquesta iniciativa i serà també l’encarregat de carregar, transportar i dipositar les terres procedents del desmunt de la carretera francesa RN-22. Tal com preveu la normativa europea, és permès exportar a un país material d'aquest tipus, "sempre que sigui objecte de reutilització".

Per altra banda, l’Executiu s’encarregarà de la pavimentació del circuit. Fruit del conveni, l’ACA oferirà de manera gratuïta cursos de conducció per als xofers de Govern andorrà i del comú d’Encamp.

Inversió de 15.000 euros

La inversió prevista és de 150.000 euros, dos terços dels quals els sufragarà el Govern d'Andorra; la tercera part restant l'assumirà el comú encampadà. A la infraestructura, propietat d'Encamp i explotada per l’ACA, s’hi realitzen diverses competicions de màxim nivell europeu de conducció sobre gel, així com cursets de conducció sobre gel per a conductors del país. A més, el circuit també l'utilitza a vegades el Govern per a esdeveniments propis (competicions de conductors de vialitat hivernal, entre d'altres).

Així doncs, el circuit desenvolupa funcions que afavoreixen l’interès públic general, tant pel que fa al vessant governamental com al comunal, "perquè millora l’atractiu turístic, activa l’economia, potencia la imatge del país i ofereix usos educatius i de foment de la seguretat viària".

Noves remeses d’ajuts pel tall a l'RN-22

El ministre de Finances andorrà, Eric Jover, també ha portat al Consell de Ministres la proposta d’aprovació relativa al decret de mesures urgents per a pal·liar els efectes econòmics derivats del tall de la carretera RN-22. En aquesta segona remesa s’han atorgat 18 noves ajudes, que sumen un total de 13.045,81 euros relacionats amb la totalitat de l’import cotitzat referent a la CASS patronal (15,5%). Recordar que el passat 14 d’agost l’Executiu ja va validar 37 peticions més.