Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les variants de la C-14 sortiran a informació pública abans de l'estiu

Les variants de la C-14 sortiran a informació pública abans de l'estiu

La Generalitat està duent a terme les darreres converses amb els ajuntaments Mas defensa el consens que s’ha buscat amb els municipis afectats
C-14 (Oliana - Coll de Nargó)
21/05/2008 16:37

La Generalitat de Catalunya té previst treure a informació pública abans de l’estiu el projecte de les variants d’Oliana, Coll de Nargó i Organyà, a la C-14. Els ajuntament alturgellencs ja han fet arribar les seves propostes sobre el traçat al departament de Política Territorial i Obres Públiques. Pròximament la conselleria presentarà als alcaldes el document definitiu amb l’opció final de millora de la via.

El director de serveis de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat a l'Alt Pirineu i Aran, Jordi Mas Ortega, va manifestar ahir que des del departament “s’ha demostrat la voluntat d’aconseguir el màxim de consens amb els municipis afectats i d’escoltar les parts implicades en els canvis viaris”. Mas felicita els consistoris “per la feina feta i la seva implicació en un ampli procés de debat, previ a l’exposició pública”. Per això, es mostra “convençut que el projecte definitiu que en sortirà serà molt millor que el que va presentar inicialment el departament, perquè segueix la intenció que hi hagués opinió des del territori”.

El conseller de PTOP, Joaquim Nadal, es tornarà a reunir el mes vinent amb els representants polítics dels ajuntaments d’Oliana, Coll de Nargó i Organyà per presentar-los l’estudi final. Aquest document, un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat, tornarà a estar obert a les al.legacions de col.lectius, institucions o veïns. No obstant això, Mas insisteix que “serà el màxim de consensuat, potser no al cent per cent, però sí amb una visió global i com a resultat del diàleg amb el territori”.

Més enllà d’aquest procés, Jordi Mas subratllat la importància d’agilitar la millora de la C-14 per incrementar-ne la seguretat, la fiabilitat i el temps de recorregut.

Els alcaldes d’Oliana, Coll de Nargó i Organyà van demanar a final de l’any passat que la Generalitat ajornés el període d’informació pública per incloure matisos importants en el projecte inicial.