Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Les vendes de carn d'oví baixen un 90%

Les vendes de carn d'oví baixen un 90%

El sindicat Asaja ho atribueix a que el corder és un producte molt destinat als restaurants i a àpats col·lectius. L'entitat demana al Ministeri d'Agricultura solucions com ara congelar l'estoc sobrant per vendre'l més endavant
Graellada popular amb carn de corder (Foto: Aj. Tremp / arxiu)
26/03/2020 13:30

El sindicat agrari Asaja Lleida ha assegurat que les vendes de carn d'oví han caigut més d'un 90% la darrera setmana per la situació generada pel coronavirus.

El responsable de l'oví d'Asaja i president de la Federació d'Entitats Catalanes de Ramaders d'Oví i Cabrum (FECOC), Xavier Ribera, ha explicat a l'ACN que, si bé l'estat d'alarma no afecta el sector de l'alimentació i l'activitat dels supermercats es manté, "hi ha productes com ara la carn de corder que no estan tenint sortida aquests dies", i ho atribueix a que normalment aquest tipus de carn sol tenir "una distribució molt gran en la restauració, que es troba parada, i és considerada per molts consumidors com a aliment reservat a les festivitats".

Per això, des d'Asaja Lleida reclamen mesures "urgents" al Ministeri d'Agricultura per donar sortida a la carn d'oví. Una opció que planteja l'entitat agrària és la retirada dels excedents per congelar la carn i treure-la més endavant. Una mesura que, segons Asaja Lleida, "ajudaria a desembussar el mercat". Ribera també reclama que es prenguin mesures per ajudar el sector a mantenir-se mentre duri la crisi sanitària. "Si no es troba una solució ràpida, molts ramaders hauran de tancar les seves explotacions, ja que els animals s'han de continuar alimentant, s'han de pagar les factures i les nòmines, i si els corders es fan massa grans, tampoc els voldrà ningú", assenyala.

Finalment, el dirigent agrari hi ha afegit la preocupació perquè "les exportacions de carn de corder també estan paralitzades, per la situació de pandèmia a escala mundial" i "no hi ha perspectives de millora a curt termini".