Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola d'Adults, satisfeta amb les noves instal·lacions del carrer Capdevila

L'Escola d'Adults, satisfeta amb les noves instal·lacions del carrer Capdevila

Albert Batalla avança que a llarg termini el servei es podria ubicar als antics jutjats. El centre urgellenc ha inaugurat el curs 2015-2016 amb una conferència sobre la història de la Fira de Sant Ermengol
Acte inaugural 2015-2016 de l'Escola d'Adults
23/10/2015 12:15

L'Escola de Formació d'Adults (EFA) de la Seu d'Urgell es mostra satisfeta amb la seva nova ubicació al carrer Capdevila, a les instal·lacions on anteriorment hi havia la llar d'infants La Grandalla. Així ho ha expressat la directora del centre, Marta Edo, en l'acte inaugural del curs 2015-2016, que ha omplert aquest dijous la Sala de la Immaculada.

Un cop resolts al llarg dels darrers mesos alguns elements pendents, com ara l'aula d'informàtica i els lavabos, Edo valora molt positivament el nou emplaçament de l'escola, especialment pel fet que s'ha acabat amb la provisionalitat de les instal·lacions. En aquest sentit, la directora ha agraït la col·laboració dels centres on ha estat anteriorment l'Escola d'Adults, com ara l'oficina de Benestar Social, l'Escola Pau Claris, l'EOI o bé l'Institut Joan Brudieu.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, considera que l'actual ubicació a l'espai de La Grandalla dóna resposta als problemes d'espai que patia anteriorment l'Escola d'Adults. Tanmateix, Batalla va avançar que a llarg termini l'Ajuntament estudia ubicar definitivament el centre als antics jutats. El consistori vol negociar amb la Generalitat quina utilitat se li dóna a aquest edifici històric, actualment en desús. Des del consistori consideren que situar-hi l'EFA podria contribuir a dinamitzar novament l'entorn de la plaça del Pati Palau, recentment remodelada.

La lliçó inaugural del curs 2015-2016 va ser a càrrec de l'historiador urgellenc Carles Gascón, que va parlar dels orígens i l'evolució de la Fira de Sant Ermengol, datada des de l'any 1048. Gascón va matisar que encara hi ha dubtes de quan es va començar a fer el certamen i de si és el més antic de la península, però apunta que en el seu creixement i consolidació hi va tenir un paper clau la ubicació de la Seu: una cruïlla en la qual confluïen els camins que menaven cap a Andorra, la Cerdanya, el Pallars i la Catalunya interior. En aquest sentit, l'estudiós apunta que la Catedral era el punt central des d'on partien totes aquestes rutes, i que per això va ser un element decisiu per a l'expansió de la Fira.

Més de 300 usuaris

Enguany l'EFA compta amb 317 alumnes, repartits en 22 grups, i ofereix curos en formació bàsica, Graduat d'ESO, accés a cicles superiors de Formació Professional i cursos bàsics d'informàtica, català, anglès i francès. En l'acte també s'ha esmentat la incorporació del professor Josep Bertran i s'ha fet un agraïment a la docent Montse Grandia, que després de 8 anys treballant a la Seu s'ha traslladat al Berguedà.