Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Pagesos i Pastors del Pirineu busca alumnes per a la segona edició del curs

L'Escola de Pagesos i Pastors del Pirineu busca alumnes per a la segona edició del curs

13/11/2009 10:42

L'Escola de Pagesia i Activitat Pastoral del Pirineu busca alumnes per a la seva segona edició. La iniciativa va adreçada a persones que vulguin aprendre l'ofici de pagès i el de pastor i que tinguin la intenció de treballar en una explotació o bé vulguin iniciar la seva pròpia activitat en aquest àmbit.

Aquest 2009, l'Associació Rurbans, mitjançant el projecte Grípia -que té per objectiu garantir el relleu generacional de les explotacions de muntanya i de l'àmbit rural català-, va posar en marxa la primera escola d'aquestes característiques a Catalunya. Després de la bona acollida de primera edició, l'escola continuarà l'any vinent amb una segona edició del curs que s'iniciarà el pròxim mes de febrer.

El projecte té cinc línies de treball que es continuaran desenvolupant el curs vinent: escola de pagesia i activitat pastoral; banc de terres i custòdia agrària; servei de suport a les explotacions; revalorització i comercialització de la llana de raça xisqueta; i sensibilització de joves.

Els interessats poden matricular-se fins al 4 de desembre. Un cop rebudes les sol·licituds es farà una preselecció. Les persones escollides hauran de passar una entrevista d'avaluació entre els dies 14 i 18 de desembre. Per aquest nou curs l'escola compta amb un total de 30 places.

En aquesta segona edició el projecte amplia l'àmbit d'actuació i comptarà, a banda de la Finca de Bon Repòs de la Diputació de Lleida, a Gavet de la Conca (Pallars Jussà), amb dues noves delegacions, a la Garrotxa-Ripollès i a l'àrea del Montseny, amb la col·laboració del Centre de Sostenibilitat Territorial (CST) i l'Ajuntament del Montseny (Vallès Oriental) i amb el suport de l'Associació Aladula, territori de pastors.

Enguany, les classes teòriques s'impartiran a la Finca de Bon Repòs mentre la formació pràctica tindrà lloc en les diferents explotacions repartides principalment a la comarca del Pallars Sobirà i també al Pallars Jussà i l'Alta Ribagorça. La novetat d'enguany són les places que s'oferiran a les delegacions de comarques gironines i de la localitat de Montseny.

El primer curs de l'Escola de Pagesos i Pastors va començar el 14 d'abril del 2009, a la Finca de Bon Repòs, amb prop d'una trentena d'alumnes inscrits.