Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola de Pagesos i Pastors inicia el cinquè any de cursos

L'Escola de Pagesos i Pastors inicia el cinquè any de cursos

Des del 2009 el projecte ha tingut 90 alumnes i prop de 200 sol·licituds d'admissió
26/11/2013 16:15

L’Escola de Pagesos i Pastors acaba d'iniciar la seva cinquena edició de cursos. Des del seu inici l’any 2009, el projecte ha rebut 197 sol·licituds d’admissió. D’aquestes, s’ha seleccionat un total de 90 alumnes que han rebut la formació obligatòria de l’escola reconeguda pel Departament d’Agricultura, l’Escola de Capacitació Agrària del Pallars i l’Associació rurbans.

En els cursos hi han participat un total de 91 explotacions de tot el país que fan el paper de tutors, incloent les pastures de muntanya. El model d’explotació que se selecciona mira de respondre al màxim a un model extensiu, de producció tradicional o ecològica, de gestió familiar i on s’hi arribi a fer una transformació o venda directa del producte.

Sortida laboral

La incidència de l’Escola de Pastors al món de la pagesia comença a ser visible, ja que de les 59 persones que ha passat per les seves instal·lacions en tres edicions tancades, n'han sortit 40 que estan desenvolupant el seu projecte tot i les dificultats existents al voltant de la incorporació de joves sense terra a la ramaderia.