Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Miret i Sans d'Organyà visita les restes dels dòlmens de la vall de Cabó, exposades a Solsona

L'Escola Miret i Sans d'Organyà visita les restes dels dòlmens de la vall de Cabó, exposades a Solsona

Les peces van ser trobades per mossèn Serra i Vilaró, historiador i arqueòleg. L'activitat forma part del projecte 'Apadrinem el nostre patrimoni'
26/11/2018 18:35

Els alumnes de l'escola Miret i Sans d’Organyà han fet aquesta setmana passada una visita al Museu de Solsona, dins del qual es pot veure les restes trobades als dòlmens de la vall de Cabó per mossèn Serra i Vilaró, historiador i arqueòleg. Els infants del municipi ganxo van poder contemplar així aquest patrimoni de la vila, que actualment s'exposa a la capital del Solsonès.

A més a més d’observar les restes exposades, els estudiants van poder veure més troballes que el museu no ensenya habitualment al públic i té guardades al seu magatzem. També van analitzar  fotografies antigues  del moment en què es fan fer les excavacions, on hi surt gent de l’època amb els dòlmens de la vall,  i ens van llegir algunes anècdotes recollides en el dietari que mossèn Serra i Vilaró va escriure.

La visita es va cloure amb un taller d’eines prehistòriques on es va relacionar els materials  trobats a les excavacions amb la forma de vida i els estris d’ús diari dels antics habitants dels dòlmens. Aquesta visita forma part de les activitats que al llarg de tres anys el centre realitza en el marc del projecte  Apadrinem el nostre patrimoni, impulsat des del Departament d’Ensenyament i que es realitza amb el suport del Servei Educatiu i del Consell Comarcal de l'Alt Urgell.

  • Visita de l'Escola Miret i Sans d'Organyà al Museu de Solsona
  • Alumnes de l'Escola Miret i Sans coneixen les restes dels dòlmens de Cabó