Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Municipal d'Art de la Seu presenta el llibre 'La flora il·lustrada del Pirineu'

L'Escola Municipal d'Art de la Seu presenta el llibre 'La flora il·lustrada del Pirineu'

L'obra recull 57 dibuixos i textos, fets pels alumnes, amb els quals s'explica les plantes del territori. El centre ja prepara un altre volum, que estarà dedicat als mamífers
Presentació de 'La flora il·lustrada del Pirineu'
21/10/2015 13:01

L'Escola Municipal d'Art de la Seu d'Urgell ha impulsat la publicació d'un llibre amb dibuixos que expliquen les plantes que es pot trobar al medi natural de l'Alt Urgell i del Pirineu. El resultat és La flora il·lustrada del Pirineu, una obra temàtica, editada per Salòria, que es va presentar dijous passat, al vestíbul del Centre Cultural Les Monges, i que ja es pot trobar a les llibreries.

La directora de l'Escola Municipal d'Art, Josepa Travé, ha recordat que el llibre és el resultat final d'un treball conjunt entre alumnes de totes les edats de l'Escola Municipal d'Art de la Seu d'Urgell, tot i que amb majoria d'infants. L'autor més gran té 83 anys; i el més petit, 4. La maquetació ha estat a càrrec de Ramon Berga. Travé es mostra satisfeta del resultat final, que és una obra que ajuda a divulgar la flora local amb un total de 57 dibuixos i textos descriptius segons categories i colors, com ara flors blanques, blaves, grogues, rosades, malves, vermelles i porpres.

La flora il·lustrada del Pirineu és el segon número de la col·lecció Boscart, que es va endegar ara fa quatre anys amb Ocellari il·lustrat de la Seu, que també recollia il·lustracions i textos, en aquest cas, dels dels ocells de la zona, a càrrec dels infants. L'escola ja treballa en una tercera obra, que estarà dedicada als mamífers del Pirineu.

Per a l'elaboració dels dibuixos, els alumnes van treballar en base a fotografies i il·lustracions, atès que les èpoques en què es feien no coincidien amb l'època de floració.