Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Municipal de Música de la Seu manté el nombre d'alumnes

L'Escola Municipal de Música de la Seu manté el nombre d'alumnes

Més de 300 persones s'han matriculat per al curs 2014-2015, que començarà al setembre Un 10% dels inscrits resideixen en d'altres municipis de l'Alt Urgell
Escola de Música - Acte 15è Aniversari
04/07/2014 17:27

Un total de 300 alumnes iniciaran el mes de setembre vinent el curs 2014-2015 de l'Escola Municipal de Música de la Seu. D'aquests, un 10% són alumnes empadronats en d'altres poblacions de l'Alt Urgell.

El canvi en els paràmetres pel que fa a les quotes de l'Escola Municipal de Música, substituint el sistema de subvencions segons l'empadronament per una quota única per a tots els alumnes, no ha fet disminuir el nombre d'alumnes matriculats al centre. Pel regidor d'Ensenyament de l'Ajuntament de la Seu, Jordi Martin, “això demostra tant l'interès en la formació musical per part d'usuaris i famílies com la confiança en l'escola en general, i més concretament en els professors que hi imparteixen les classes”.

Des del consistori s'ha subratllat que el motiu d'aquest canvi -tal i com ha succeït amb la llar d'infants Els Minairons- es deu a la llei estatal que obliga les famílies a declarar les subvencions rebudes, fet que provocaria un greuge econòmic a tots els receptors d'aquestes ajudes.

Balanç del curs 2013-2014

Pel que fa al curs 2013-2014, des de la direcció de l'Escola Municipal de Música se'n fa un balanç “força positiu”. Se'n destaca la celebració del quinzè aniversari amb un seguit d'actes i activitats com ara la Cantata de Rock Català on hi van participar també les escoles de música de Berga, Puigcerdà i Andorra; els concerts que van oferir les diverses agrupacions musicals del centre; els intercanvis musicals de la Big Band de l'Escola amb l'Institut de Música d'Andorra, o bé la celebració de la primera setmana cultural, la qual es vol repetir de cara al curs vinent.

Sis alumnes de l'Escola s'han presentat a la prova d'accés al primer grau professional i han obtingut una “molt bona qualificació”. I una altra activitat amb èxit de participació i de públic ha estat el concert de final de curs a la plaça de Les Monges, el 21 de juny passat, en què hi van prendre part els alumnes de l'escola acompanyants pels seus professors.

“Des d'una perspectiva cultural, és important que l'escola continuï fent-se present a la ciutat, tot participant en activitats diverses i obrint alhora les seves portes a la resta de veïns, ha conclòs Jordi Martin.