Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Ridolaina de Montellà fomenta la coeducació per Sant Jordi

L'Escola Ridolaina de Montellà fomenta la coeducació per Sant Jordi

El centre cerdà vol enfocar la seva celebració de la diada cap a l'educació alternativa i no sexista. Aquest dissabte instal·laran una parada amb contacontes al mercat de la Seu, i dilluns també estaran a Puigcerdà
Sant Jordi a l'Escola Ridolaina de Montellà
19/04/2018 18:20

La comunitat educativa de l'Escola Ridolaina de Montellà, en el marc de Sant Jordi, ha preparat un conjunt d'accions que proposen pretenen "viure una diada alternativa, enfocada amb una òptica antisexista". L’objectiu d’aquesta proposta, asseguren, és que aquesta data "esdevingui també un espai de compromís per avançar cap a un model coeducatiu".

Amb el lema "Ni princeses ni flors; volem llibres que ens fan lliures", el centre educatiu cerdà vol fer "un toc d'atenció amb relació a la discriminació de les dones en la societat en general, i a la llegenda de Sant Jordi en particular, perquè ningú no coneix el nom de la princesa, mentre que el nom del cavaller esdevé l’únic protagonista".

Per això, més enllà de les activitats que es realitzaran amb els infants a l’escola, han promogut tres parades de venda de llibres. La primera d'aquestes la instal·laran al mercat de la Seu d’Urgell, aquest dissabte; i les altres dues, el dia de Sant Jordi mateix, dilluns, a Puigcerdà i a Montellà. En el cas de les dues capitals comarcals, aquests estands estan dinamitzats amb la realització d’un contacontes. Concretament, a la Seu d’Urgell, al migdia es programaran dos passis del contacontes: a 2/4 de 12 i a 2/4 d'1. Pel que fa a Puigcerdà, hi haurà un únic passi a les 12 del migdia.

Els llibres que es vendran en aquestes parades tindran relació amb el tema central de l'acció. Així, des de l'escola de la ZER Baridà han fet cerca a editorials i llibreries, amb l'objectiu de vendre títols adients amb el que volem difondre. Es tracta, afirmen, de "fer una parada que es vinculi als valors que promou l'escola. Els contes i llibres s'adreçaran al públic infantil i juvenil, mentre que la secció d'adults, més enllà de les darreres novetats editorials, comptarà també amb una tria de títols actuals sobre educació alternativa.