Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Sant Climent de Coll de Nargó visita l'església de Sant Romà a Valldarques

L'Escola Sant Climent de Coll de Nargó visita l'església de Sant Romà a Valldarques

El centre educatiu participa en el projecte "Apadrinem el nostre patrimoni", promogut pel Departament d'Ensenyament. L'objectiu és implicar els alumnes en el coneixement dels municipis del seu entorn
Visita de l'Escola Sant Climent de Coll de Nargó a l'església de Sant Romà a Valldarques (Foto: Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya)
27/11/2018 17:25

Els alumnes de primària de l'Escola Sant Climent de Coll de Nargó han fet recentment una sortida a Valldarques, en el marc del projecte "Apadrinem el nostre patrimoni". L'objectiu de l'activitat ha estat atansar als estudiants el coneixement del seu entorn més proper, amb el suport de diferents entitats, entre les quals hi ha el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Servei Educatiu Alt Urgell-Cerdanya.

La primera parada de la ruta va ser la masia de Vilàs, on els més petits de l'escola van observar com és una masia i, amb les explicacions dels masovers, van descobrir com és la vida al mas i quins animals s'hi crien. La segona parada va servir per contemplar els roures mil·lenaris, declarats arbres monumentals el 1988, a més de la vegetació típica de la zona en un entorn natural on destaquen salts d'aigua, espadats i rouredes.

Posteriorment, els joves van visitar l'església de Sant Romà, on Carles Gascón, tècnic de Patrimoni del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, va explicar les característiques arquitectòniques del temple, tant de la part exterior com l'interior, i la seva història. L’alumnat va poder veure també les construccions actuals de Valldarques i va visitar, gràcies a l'acompanyament de Josep de Vilàs, l'antiga escola, anomenada en els seus temps “estudi”, i la casa on vivia "el senyor mestre". L'edifici es fa servir actualment com a local social.

Els joves van dinar a la Font del Canalet i, aprofitant la tardor, se'n van anar després a buscar bolets, distribuïts per grups. El resultat va ser una bona collida de camagrocs, agulletes, mocosa negra i algun rovelló.