Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Escola Taller de la Seu finalitza els projectes de fusteria i electricitat

L'Escola Taller de la Seu finalitza els projectes de fusteria i electricitat

Els cursos actuals s'havien iniciat el 2005. L'Ajuntament espera ara una nova convocatòria del departament de Treball per continuar l'activitat del centre
Inserció laboral
03/12/2007 16:29

L’Escola Taller de La Seu d’Urgell acaba de finalitzar el seu últim projecte, que va iniciar el desembre de 2005. En aquests dos anys, el centre ha format vuit alumnes en l’ofici de fuster i vuit més en l’ofici d’electricista, a través de formació teòrica i pràctica.

Davant la finalització d’aquest últim projecte, la regidora responsable de Formació Ocupacional de l’Ajuntament de La Seu d’Urgell, Mireia Pellicer, ha manifestat la seva satisfacció pel grau d’inserció laboral dels alumnes “que ha estat quasi del 100%”. I hi afegeix: “Fins i tot, en alguns casos els alumnes han estat contractats abans que finalitzessin els mòduls”. Pellicer també ha explicat que des de l’Ajuntament urgellenc s’està a l’espera que el Departament de Treball convoqui una altra Escola Taller “per tal que La Seu s’hi pugui afegir, tal i com s’ha fet durant més de vint anys”.

Els treballs que han realitzat aquests 16 alumnes han estat municipals. Concretament, el mòdul de fusteria ha elaborat mobiliari d’oficina, auxiliar i urbà per a les diferents entitats municipals: als col•legis Albert Vives, Pau Claris i de Castellciutat, a l’institut Joan Brudieu, a la llar municipal d’infants ‘La Grandalla’, al centre cívic L’Escorxador, i també a les dependències municipals de l’edifici consistorial.

Pel que fa al mòdul d’electricitat, els alumnes han realitzat tot el canvi de làmpades per halogenurs metàl•lics a tots els fanals de la ciutat de la Seu i dels seus barris amb l’objectiu d’evitar contaminació lumínica i estalviar el consum d’energia elèctrica. A més a més, han realitzat setmanalment el manteniment elèctric de totes les escoles i llars d’infants municipals i han fet les noves instal•lacions elèctriques a l’edifici consistorial, les escoles del municipi i el centre cultural Les Monges. Per a la campanya de Nadal, els alumnes han realitzat el canvi de bombetes per fil lluminós i leds a l’avinguda del Salòria.

Segons l'Ajuntament, l’Escola Taller serveix per donar una formació específica del mòdul escollit a través d’un treball pràctic remunerat i el contacte amb els industrials de la ciutat, que ja han donat feina a alguns alumnes, tant de fusteria com d’electricitat. Aquest tipus de centres van adreçats a joves en atur d’entre 16 i 24 anys.