Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'església de Santa Maria de Taüll torna obrir-se al públic aquest dijous

L'església de Santa Maria de Taüll torna obrir-se al públic aquest dijous

23/01/2008 13:25

L’església de Santa Maria de Taüll s'obrirà novament al culte i al públic demà, després es faci la recepció de les obres de consolidació i estabilització de l’església i el campanar del temple, que s’han dut a terme en el darrer any.

L’acte està previst a les 12:30 del migdia a Taüll, amb la presència de Alfred Pastor, arquitecte del Departament de Cultura de la Generalitat, institució que s’ha encarregat del finançament de l’obra; de Mn. Josep M. Mauri, Vicari Episcopal per als Assumptes Econòmics i Delegat de Patrimoni Cultural del Bisbat d’Urgell; de l’alcalde de la Vall de Boí i President del Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, Joan Perelada, i de representants de les empreses que ha dut a terme el projecte i la direcció d’obra.

Aquesta obra és emblemàtica pel territori i per la diòcesi, ja que es tracta d’una de les esglésies que formen el conjunt monumental considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que va tenir en compte en fer aquesta designació que justament eren temples que, a banda de la seva importància artística i cultural, seguien oberts al culte i es mantenien vius per allò pel que van ser construïts fa cents d’anys.

L’obra es va iniciar el 3 d’octubre de 2006 i s’ha enllestit en les darreres setmanes. Va ser adjudicada pel Bisbat d’Urgell a l’empresa constructora SAPIC. El projecte i la direcció de l’obra ha estat a càrrec de Valeri Constructors Associats, i s’ha dut a terme amb l’aportació de 1.000.000 d’euros que ha fet la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.