Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'església de Sant Bartomeu de Tavascan estrenarà campana aquest diumenge

L'església de Sant Bartomeu de Tavascan estrenarà campana aquest diumenge

Els veïns van portar l'antiga campana a França però va ser inviable la restauració per culpa de la composició dels materials
Veïns del poble de Tavascan observen la campana de l'església (Foto: ACN)
29/06/2017 17:35

L'església de Sant Bartomeu de Tavascan (Pallars Sobirà) estrenarà campana aquest diumenge, 2 de juliol, després de més d'un any sense tenir-ne. La campana original es va treure per portar-la a reparar a un taller especialitzat a França. Després d'un estudi per valorar la viabilitat de la intervenció, els informes van desaconsellar la restauració a causa de la composició dels materials.

Els veïns de Tavascan en van encomanar una altra, amb les mateixes característiques, que serà beneïda pel arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives. La campana original quedarà instal·lada a l'interior de l'església.

Història de l'antiga campana

L'any 1902 el veïnat va portar a la porta de l'església els objectes de metall que tenien a casa i que es podien fondre, amb l'objectiu de contribuir a la construcció d'una campana per l'església de Sant Bartomeu. Passats més de 100 anys la campana presentava una esquerda i li faltava un tros de la base, motiu pel qual els veïns van voler restaurar-la.

La campana original porta impreses inscripcions i una decoració de flors i creus. La bellesa de la campana va reforçar la idea dels veïns de voler restaurar-la per conservar el patrimoni del poble. Aquesta idea no ha pogut fer-se realitat però sí la confecció d'una còpia exacta de l'original.