Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'església romànica de Sant Serni de Cabó, escenari d'un naixement medieval

L'església romànica de Sant Serni de Cabó, escenari d'un naixement medieval

La representació de la Nativitat de Jesús es farà el dissabte 28 de desembre en un únic quadre estàtic, al frontal del temple. L'activitat l'organitza l'Associació d'Amics de la Vall de Caboet amb la implicació dels veïns de la vall
Naixement medieval de Cabó
20/12/2019 10:25

L’església romànica de Sant Serni de Cabó acollirà el pròxim dissabte, 28 de desembre, de 12 a 13 hores, la segona edició de la representació vivent de la Nativitat de Jesús en un únic quadre estàtic. L’activitat, organitzada per l’Associació d’Amics de la Vall de Caboet, compta amb la participació de persones vinculades amb l’entitat, així com veïns de la vall que hi col·laboren desinteressadament.

L'escenificació s’inspira en els frontals d’altar romànics centrats en la figura de Maria, en els quals el quadre de la Nativitat n’és un dels més rellevants. Cal recordar que un frontal d'altar és l'element moble que decora la part davantera de l'altar en les esglésies cristianes.

Frontals com el de l’església de Cardet, de la vall de Boí, o el de Santa Maria d’Avià, són  extraordinàries mostres d’aquestes representacions artístiques, que van tenir molt protagonisme en l’art romànic català.

L'Associació d’Amics de la Vall de Caboet remarca que "és ben palès que propostes d’aquesta mena creen lligams i sentit de pertinença entre la comunitat, alhora que es fomenta l’estima vers el patrimoni".