Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'espai de les Basses del Codó, tancat al bany

L'espai de les Basses del Codó, tancat al bany

L'Ajuntament de Coll de Nargó ha decidit prohibir-hi aquesta activitat de moment per la impossibilitat de fer-hi complir les normes de prevenció de la COVID-19 i de fer la traçabilitat d'un hipotètic contagi en aquesta àrea d'aigües interiors
Coll de Nargó
30/07/2020 16:15

L'Ajuntament de Coll de Nargó ha decidit aquest mes de juliol, mitjançant un decret d'alcaldia, no permetre l'activitat de bany a l'espai natural de les Basses del Codó. Alhora, el consistori fa una crida a la responsabilitat de tothom, tant de veïns com de visitants, per complir i fer complir aquesta restricció determinada per l'actual crisi sanitària.

En el document, l'alcalde nargoní, Martí Riera, hi exposa que la mesura s'ha pres tot tenint en compte l'actual evolució de la pandèmia de la COVID-19 i els rebrots de la malaltia que s'han detectat les darreres setmanes en diversos indrets de Catalunya, en el marc de la fase de desconfinament. El decret recorda que el Comitè Tècnic del Pla Procicat dóna aquest estiu potestat als ajuntaments per gestionar les àrees d'aigües interiors que no estan declarades com a zones de bany però que moltes persones fan servir per a aquesta finalitat. Els consistoris poden decidir si ho permeten o bé ho prohibeixen.

El document també indica que a dia d'avui es troben amb "la impossibilitat de controlar o fer complir totes les normes de seguretat contra la COVID-19" en espais com aquest. I es refereix explícitament a "les aglomeracions desproporcionades, l'espai, el manteniment de les distàncies de seguretat entre grups no familiars i el manteniment dels espais vitals segurs de 4 m2". A tot plegat hi afegeixen que tampoc no els és possible "fer un seguiment de la traçabilitat davant un possible contagi, entre d'altres, a l'espai de les Basses del Codó".

Per tot plegat, l'Ajuntament de Coll de Nargó ha decidit no permetre de moment, aquest estiu, el bany en aquesta coneguda àrea del municipi. D'altres municipis catalans amb zones d'aigües interiors també han pres aquesta decisió des de l'inici de l'estiu, en constatar que s'hi començaven a acumular visitants sense prendre les mesures de prevenció adients. A Bassella, el consistori no ha obert enguany per al bany la platja de la Ribera Salada, a proposta de l'Agència Catalana de l'Aigua, també amb l'objectiu de prevenir totalment el risc de contagis.