Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Espai Dinosfera de Coll de Nargó tanca portes uns mesos per renovar la proposta museística

L'Espai Dinosfera de Coll de Nargó tanca portes uns mesos per renovar la proposta museística

La nova exposició se centrarà en la divulgació del registre fòssil de la zona i la reproducció dels dinosaures Més de 3.200 persones han visitat durant els mesos de juliol i agost la mostra 'L'Eclosió del passat: ous i cries de dinosaures'
Espai Dinosfera - Exposició 'Ous i cries de dinosaure'
27/08/2014 12:28

L'Espai Dinosfera de Coll de Nargó (Alt Urgell) tancarà les portes aquest 28 d'agost per iniciar el procés de renovació de la proposta museística de l'equipament, que se centrarà en la reproducció dels dinosaures. Segons l'Institut Català de Paleontologia, l'objectiu dels nous continguts és divulgar l'extraordinari registre fòssil de la zona i donar a conèixer aspectes sobre la reproducció dels dinosaures.

Segons informa l'ACN, l'equipament romandrà tancat els pròxims sis mesos durant els quals només es mantindran actius els tallers adreçats al públic escolar. Durant els mesos de juliol i agost, més de 3.200 persones han visitat a l'Espai Dinosfera l'exposició itinerant 'L'Eclosió del passat: ous i cries de dinosaures'.

El cap del grup de recerca del Mesozoic de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP) i responsable dels nous continguts de l'Espai Dinosfera, Àngel Galobart, ha explicat que aquests centraran en divulgar l'extraordinari registre fòssil de la zona, així com donar a conèixer aspectes sobre la reproducció dels dinosaures. "Des de fa molts anys hi ha un gran interès al territori per divulgar els coneixements i el patrimoni que s'està obtenint dels magnífics jaciments amb dinosaures de les comarques del Prepirineu", ha remarcat.

Per Galobart, municipis com ara Coll de Nargó o Isona "estan fent un important esforç per esdevenir centres de referència per a la divulgació i coneixement dels darrers dinosaures d'Europa. Per això, la museïtzació de l'Espai Dinosfera de Coll de Nargó "constitueix un gran pas endavant per assolir aquesta fita", ha comentat.

Bona afluència de públic

Durant els mesos de juliol i agost, més de 3.200 persones han visitat l'Espai Dinosfera, propietat de l'Ajuntament de Coll de Nargó, per descobrir l'exposició itinerant 'L'eclosió del passat: ous i cries de dinosaures', una mostra sobre la reproducció de diversos grups de dinosaures que inclou rèpliques i fòssils reals de nius, ous i embrions de dinosaures de la Xina, els Estats Units i Argentina i que han acompanyat la niada més gran d'ous de dinosaure d'Europa que es va trobar l'any 2005 en el jaciment de Pinyes, a Coll de Nargó, i que des de l'any 2012 està allotjada a l'Espai Dinosfera.

L'exposició es traslladarà al Museu de l'ICP de Sabadell, on romandrà fins a l'11 de gener.