Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Espai Ermengol proposa una visita a Formatges de l'Abadessa

L'Espai Ermengol proposa una visita a Formatges de l'Abadessa

L'activitat, en el marc de la Ruta de les Formatgeries, es durà a terme aquest diumenge, 9 d'abril. Cal inscripció prèvia per assistir-hi
Formatges de l'Abadessa
06/04/2017 20:09

La Ruta de les Formatgeries, organitzada per l'Espai Ermengol, proposa aquest diumenge, 9 d'abril, una visita a Formatges de l'Abadessa, una nova formatgeria que s'obre al número 45 del carrer del Canonges de la Seu d'Urgell. L'activitat té un preu de 2 euros per persona i també inclou un recorregut per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat, a més de la degustació de formatges i mantega Cadí.

Formatges de l'Abadessa és una petita empresa en què hi treballa la formatgera Judit Carreira. Els seus productes són fets amb llet de vaca i cabra produïda a l'Alt Urgell. De les seves elaboracions destaca Fragua, un formatge de llet crua de vaca de coagulació enzimàtica i pasta semidura de crosta rentada, que té la pecularietat que es renta la pell amb cervesa durant la maduració. És una creació en col·laboració amb Cervesa Artesana Minera que l'edició passada del Concurs de Formatges Artesans de la Fira de Sant Ermengol va guanyar una medalla de bronze. També n'existeix la versió amb llet crua de cabra, Cabressa. La nova creació de Carreira és el Cabraflor, un formatge tipus "torta" de llet pasteuritzada de cabra i amb pell florida blanca.

Cal destacar que la formatgera Judit Carreira fa formacions i tastos relacionats amb l'elaboració del formatge, tant destinats a professionals com a particulars o infants.

Inscripció prèvia

Per assistir a la Ruta de les Formatgeries cal fer inscripció prèvia a l'Espai Ermengol abans de les 14 hores del dissabte 8 d'abril, trucant al 973 35 15 11 o bé enviant un mail a . La visita s'iniciarà a les 10 del matí.

La Ruta de les Formatgeries va reiniciar-se el passat 12 de març amb una visita a l'explotació agrària de Cal Perantoni de Lles de Cerdanya.