Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / L'Espai de Tast Mas d'Eroles rep el distintiu Km0-Slow Food

L'Espai de Tast Mas d'Eroles rep el distintiu Km0-Slow Food

L'acte ha tingut lloc a Món Sant Benet amb motiu de l'assemblea anual de l'entitat Slow Food Catalunya. La Borda del Rector d'Andorra també ha obtingut la distinció

Restauradors que han rebut la distinció Km0-Slow Food a Món Sant Benet (Foto: ACN)
Restauradors que han rebut la distinció Km0-Slow Food a Món Sant Benet (Foto: ACN)
03/03/2016 13:25

L'Espai de Tast Mas d'Eroles d'Adrall ha rebut aquest dilluns el distintiu Km0-Slow Food, que s'atorga als restaurants que aposten per una cuina basada en els aliments ecològics i de proximitat. La Fundació Alícia de Món Sant Benet ha acollit l'acte de lliurament de la distinció, que han aconseguit 65 restaurants. També ha obtingut el reconeixement la Borda del Rector, d'Andorra.

L'acte s'ha dut a terme en el marc de l'assemblea anual de l'entitat Slow Food Catalunya, que ha servit per procedir a la renovació dels càrrecs i per fixar l'estratègia de treball durant els pròxims anys. El director general de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha estat l'encarregat de presentar l'acte d'entrega dels emblemàtics cargols amb els quals l'associació identifica els productors i restauradors compromesos amb els objectius que defensa aquest moviment. Els guardonats han rebut el distintiu de la mà de l'expresident del Parlament de Catalunya Ernest Benach.

Dels 65 restaurants guardonats n'hi ha cinc del Pirineu; quatre de la Catalunya Central; quatre de l'Empordà; sis del Vallès Oriental i el Vallès Occidental; cinc del Penedès-Garraf; set de Tarragona; 24 de Barcelona; quatre de les terres de Lleida; dos del Maresme; un de les Balears i un altre del Rosselló.

Associació ecogastronòmica

Slow Food és un associació ecogastronòmica sense ànim de lucre nascuda a Itàlia l'any 1989, de la mà del sociòleg Carlo Petrini. El moviment Slow Food té presència a 122 països arreu del món a través de les associacions de productors i restauradors que prioritzen la pagesia propera i ecològica i utilitzen els aliments de temporada, evitant l'ús de transgènics.

Mostrar formulari de contacte