Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Esplai de la Gent Gran organitza una tertúlia amb Eugeni Bregolat

L'Esplai de la Gent Gran organitza una tertúlia amb Eugeni Bregolat

El diplomàtic urgellenc donarà la seva visió sobre l'actual evolució del món. L'acte tindrà lloc aquest dimecres, a les 7 del vespre, a l'Hotel Nice
Eugeni Bregolat (Imatge: Televisió de Catalunya)
18/12/2018 17:35

L'Esplai de la Gent Gran de la Seu d'Urgell, conjuntament amb l'entitat Jocs Sense Fronteres, organitza una tertúlia i debat amb el diplomàtic urgellenc Eugeni Bregolat i Obiols. L'acte, obert a tothom, tindrà lloc aquest dimecres dia 19, a les 7 del vespre, a l'Hotel Nice.

Eugeni Bregolat oferirà la seva visió actual de cap a on està evolucionant el món, amb especial atenció als drets humans, des de la seva privilegiada perspectiva de les relacions entre els grans blocs econòmics i polítics del planeta, i compartirà la conversa amb els assistents. El debat és patrocinat per Construccions Apulco.

Nascut a la Seu l'any 1943, Bregolat es va llicenciar en Dret per la Universitat de Barcelona i la Universitat de Virgínia (EUA), amb diplomatura en estudis internacionals, i ha dut a terme una llarga i sòlida carrera diplomàtica, que va iniciar a la Comissió Interministerial de les Valls d'Andorra. Més endavant ha exercit d'ambaixador a alguns dels països més importants del món, com ara Indonèsia (1982-85), la Xina (1985-91), el Canadà (1991-92), Rússia (1992-97) i novament a la Xina en dues etapes més: de 1993 a 2003 i del 2011 al 2016, any en què es va jubilar. Entremig, del 2005 al 2010 va ser ambaixador espanyol a Andorra.

El diplomàtic urgellenc també va ser director d'estudis de gabinets presidencials durant la transició espanyola, tant amb Adolfo Suárez com amb Calvo Sotelo. El 1992 es va implicar en l'organització de la competició olímpica de piragüisme de Barcelona'92, a la Seu, i de 1997 a 1999 va ser director de política internacional al Ministeri d'Assumptes Exteriors. D'altra banda, com a ambaixador va viure de primera mà les protestes de Tiananmen -en les quals va mediar per resoldre l'ocupació de l'ambaixada i permetre el trasllat a Seül de 25 demandants d'asil nord-coreans- i també va conèixer l'inici d'una nova era a Rússia, després de la fi de la Unió Soviètica.