Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Esquerra Independentista organitza el 1r Cicle Feminista de l'Alt Urgell

L'Esquerra Independentista organitza el 1r Cicle Feminista de l'Alt Urgell

El col.lectiu proposa teatre, xerrades, exposicions, una manifestació i debats, entre d'altres, per defensar la lluita feminista "diària i constant" i transformar la societat "des de l'arrel"
Cartell de les activitats del 1r Cicle Feminista de l'Alt Urgell
24/02/2016 14:15

L'Esquerra Independentista de l'Alt Urgell (Arran Alt Urgell, Endavant Alt Urgell i CUP Alt Urgell) organitza el 1r Cicle Feminista de l'Alt Urgell, entorn del Dia Internacional de la Dona Treballadora, el 8 de març. El col.lectiu proposa teatre, xerrades, exposicions, una manifestació i debats, entre d'altres, per defensar la lluita feminista "diària i constant" i transformar la societat "des de l'arrel".

La proposta "oberta, educativa i reivindicativa" aprofita la commemoració però vol anar "més enllà" i promoure un seguit d'actes que han d'esdevenir "espais de trobada per conèixer, debatre i conscienciar-se del moviment feminista i la situació de les dones, atacades dins del sistema patricarcal actual".

La primera jornada del Cicle Feminista de l'Alt Urgell serà aquest dissabte, 27 de febrer, a l'Ateneu Alt Urgell, on hi ha prevista a les sis de la tarda la inauguració i presentació de l'exposició "Publicitat sexista". Tot seguit, a les 19 hores, es durà a terme la taula rodona "Protocols contra la violència masclista". D'altra banda, el divendres 4 de març es proposa a les 20 hores una marxa de torxes, sota el lema "Juntes som més fortes". La mobilització sortirà del passeig de Joan Brudieu.

Les activitats prosseguiran dissabte 12 de març, a les 19 hores, a l'Ateneu Alt Urgell, amb la xerrada "Las muertas de Juárez", a càrrec de la mexicana Edith Sánchez. Dissabte 2 d'abril, a la mateixa hora, es presentarà la publicació "Dones i crisi, per una nova organització social dels treballs i del temps", emmarcada en la campanya "Mai més explotades, mai més silenciades", d'Endavant. La presentació anirà a càrrec d'Ada Hoste.

Autoorganització feminista

Les jornades finalitzaran el 16 d'abril amb el debat "Dones, iniciem un col.lectiu feminista?". La tertúlia, a les 19 hores, serà només per a dones i servirà per valorar la necessitat de l'autoorganització de la lluita feminista a l'Alt Urgell. L'Esquerra Independentista es planteja aquesta possibilitat pel seu compromís amb les reivindicacions feministes. "Creiem que tan sols aquesta autoorganització de les dones ens permetrà tenir els coneixements necessaris per prendre consciència dels rols de gènere tan socialment assumits que ens influeixen i limiten el nostre creixement personal, social, sexual o laboral, a més de dotar-nos de les eines per a combatre i trencar amb aquesta situació d'opressió patriarcal que vivim", s'explica en un comunicat. A les nou de la nit també s'ha programat un sopar popular i a les 22.30 hores es podrà veure l'obra de teatre Monòlegs de la vagina