Sou a: Inici / Notícies / L'Europeu d'esquí de muntanya recuperarà la cursa individual suspesa a Andorra

L'Europeu d'esquí de muntanya recuperarà la cursa individual suspesa a Andorra

L'ISMF anuncia que la prova prevista al campionat continental serà també puntuable per a la Copa del Món. El mateix es farà amb la competició d'esprint que es va cancel·lar a Villars-sur-Ollon

Cursa vertical de la Copa del Món 2018 d'esquí de muntanya a Arcalís (Foto: Font Blanca)
14/02/2018 12:39

La Federació Internacional d'Esquí de Muntanya (ISMF) ha informat que la prova individual de Copa del Món 2018 que es va haver de suspendre per mal temps a Andorra, el 20 de gener passat, es recuperarà en el marc dels Campionats d'Europa, previstos entre el 22 i el 25 de febrer al mont Etna, a l'illa de Sicília. Al mateix emplaçament també s'hi disputarà la cursa d'esprint que es va cancel·lar, també per motius meteorològics, a Villars-sur-Ollon.

L'ISMF ha detallat que la fórmula escollida és que les curses Sprint i Individual programades a l'Europeu siguin alhora puntuables no només per al campionat continental sinó també per al circuit de la Copa del Món. L'ens també ha informat que el rànquing combinat (absolut) només es concedirà a la categoria sènior, d'acord amb el punt 4.1.1 de les Normes de Classificació.

La federació també ha subratllat el fet que aquest Campionat d'Europa serà el primer esdeveniment de qualificació pels Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana 2020. Per això, s'hi espera una forta participació d'atletes cadets, amb presència també d'esquiadors catalans. A nivell sènior hi podria haver la presència de Kilian Jornet, que la setmana passada, després d'operar-se d'una lesió a l'espatlla, va retornar a la competició amb una victòria a la cursa vertical de Puy-Saint-Vincent, puntuable també per a la Copa del Món.