Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'exposició sobre drets ciutadans de la UE arriba a la Seu

L'exposició sobre drets ciutadans de la UE arriba a la Seu

La mostra itinerant #dretscompartits s'inaugurarà aquest divendres i es podrà veure al llarg del mes d'agost El proper dia 22 s'hi durà a terme un 'Diàleg ciutadà' amb les intervencions d'Albert Batalla, Ferran Tarradellas i Carles Gasòliba
'Drets Compartits' - Exposició UE
30/07/2014 16:23

L'exposició #dretscompartits, de la Comissió Europea, arriba aquest divendres 1 d'agost a la Seu d'Urgell. Es tracta d'una mostra itinerant que dóna a conèixer els drets que tenen els ciutadans de la UE i permet interactuar amb les xarxes socials. La regidora urgellenca de Joventut, Infància, Festes i Tradicions, Meritxell Planes, inaugurarà la mostra al centre cívic El Passeig.

Tot coincidint amb l'estada a la Seu es realitzaran diverses activitats relacionades amb la ciutadania europea, com ara el 'Diàleg Ciutadà sobre el futur de la UE' que tindrà lloc el 22 d'agost amb la participació de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla; el director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, i el president del CIDOB i exeurodiputat, Carles Gasòliba. El mateix dia 22 es farà una jornada de formació sobre el Servei de Voluntariat Europeu, adreçat als joves.

L'exposició #dretscompartits fa un recorregut per la llista dels drets existents com a ciutadans de la UE. S’hi inclou la Carta de Drets Fonamentals de la UE (dret a a la llibertat, a la no discriminació o a la dignitat, entre d’altres) i també drets i garanties d’abast més quotidià, com ara el de viure, treballar i estudiar en qualsevol país de la Unió i els dels consumidors. Es tracta de drets regulats per la legislació de la UE que sovint no són prou coneguts i, per tant, no s’exerceixen plenament. Per això se'n vol fer difusió.

Interacció a les xarxes socials

La mostra consta de 24 panells i incorpora codis QR que permeten compartir-los in situ a les xarxes socials a través dels telèfons mòbils i tauletes. Alhora, s'ha creat l’etiqueta #dretscompartits per tal d'aplegar el contingut relacionat amb l'exposició que es va generant a la xarxa.

L'exposició arriba a La Seu d'Urgell després de visitar prop d'una vintena de ciutats de Catalunya i de les Illes Balears, com ara Olot, Tarragona, Tortosa, Palma, Es Mercadal, Terrassa, Vilafranca, Lleida o Figueres.

Arreu on s'ha presentat, l'exposició ha anat acompanyada de diàlegs oberts on hi ha participat representants de les administracions locals, del món acadèmic i de les institucions europees, amb l'objectiu de parlar sobre el futur de la UE i conèixer l'opinió dels ciutadans.

A més a més, el 13 d'agost, la mostra s'inclourà en el recorregut de 'La Seu a la nit', una iniciativa que obrirà les portes dels museus i exposicions del municipi, amb música en directe.