Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'històric camió de la llet d'Arsèguel, traslladat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa

L'històric camió de la llet d'Arsèguel, traslladat al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa

El vehicle, que transportava llet, mercaderies i passatgers, formarà part d'una col·lecció dedicada a la història del transport
Camió de la llet d'Arsèguel
17/08/2018 21:10

L'històric camió de la llet d'Arsèguel ha estat traslladat aquest dijous al Museu de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa. Les hereves del seu propietari, Joan Barral, n’han fet la donació perquè formi part d'una col·lecció dedicada a la història del transport.

“La lletera" era un camió mixt que transportava llet, mercaderies i passatgers, cobrint la línia de Cava-Ansovell-la Seu d'Urgell. Imma Barral explica a RàdioSeu que la llicència que va obtenir el seu pare el 1962 “era una de les poques d’aquest tipus a l'Estat”. Del vehicle destaca que ”té un gran valor com a transport derivat de la llet i d'una forma de vida que ja no existeix", i recorda que la seva tasca era també fer arribar als pobles els productes que la gent demanava.

L'avi de la família Barral ja feia aquest servei des del 1910. En aquest cas, “portava les olles de la llet amb carro i després amb un petit camió”. La cabina de passatgers es va afegir el 62, i tenia una capacitat per a 10 persones.

Galeria d'imatges (Fotos: Imma Barral)

Exposició sobre la història del transport

La col·lecció d'automòbils, camions, motors, avions, motos i bicicletes que mostra el mNACTEC, i que ara inclourà “la lletera d’Arsèguel”, permet fer un trajecte per la història del transport des dels seus inicis fins als nostres dies.

Dels materials exposats es pot destacar l'automòbil de vapor marca Locomobile, de l'any 1899, el SEAT 600 de l'any 1957, el Biscuter de l'any 1955 o l'avió Fairchild de l'any 1932, entre altres. El transport es complementa amb l'exposició de motos "Viva Montesa", l'espai expositiu "La maqueta ferroviària" i el "Taller del transport".