Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Licitació d'obres de manteniment i millora al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Licitació d'obres de manteniment i millora al Parc Natural de l'Alt Pirineu

La Generalitat hi destinarà 101.000 euros. Al Pirineu també invertirà gairebé 26.500 euros en les instal.lacions del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
Parc Natural de l'Alt Pirineu
04/04/2019 14:15

La Generalitat, mitjançant Forestal Catalana, ha licitat obres de manteniment, millora i conservació a vuit espais naturals que sumen un import de 357.226 euros. Els treballs, amb un termini d'execució de 5 mesos, inclouen l’arranjament d’infraestructures, com ara la xarxa de senders i camins, la reparació d’instal·lacions, la neteja i la desbrossada de vegetació, l’eliminació d’espècies invasores i la millora de la senyalització, principalment.

L’objectiu és garantir un manteniment adequat d’aquests indrets integrats a la xarxa d’espais naturals protegits, per contribuir a la conservació del patrimoni natural arreu del territori. Al Pirineu la inversió ascendirà a 127.425 euros.

Pel que fa al Parc Natural de l’Alt Pirineu, es destinaran més de 101.000 euros al manteniment de la xarxa de senders i camins senyalitzats del parc, corresponents a dos lots diferents, un per a la comarca del Pallars Sobirà i un altre per a la comarca de l’Alt Urgell, les dues on s’integra. D’aquesta manera, s’optimitzaran els recursos i es reduiran els desplaçaments. Entre els treballs que s’hi duran a terme hi ha la desbrossada de vegetació, poda i trituració de restes vegetals, la retirada de pedres i obstacles caiguts, a més de la millora del drenatge i manteniment de la senyalització direccional i de continuïtat.

Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici s'invertirà 26.425 euros en el manteniment de camins, ponts i passeres, amb la retirada d’obstacles dels camins, la desbrossada de vegetació dels senders, poda d’arbres i construcció de desaigües i esgraons, entre altres. També està prevista la millora de la senyalització, amb la neteja i reparació de possibles desperfectes, així com accions d'eliminació de brossa i deixalles en camins i manteniment de l’enllumenat.

La licitació de la Generalitat també preveu destinar 87.304 euros al Parc Natural dels Ports; 35.654 euros al Paratge Natural de l’Albera; 39.030 euros al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà;  35.373 euros al Parc Natural de Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, i 32.349 euros al Parc Natural del Cap de Creus.