Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'IDAPA aposta per ajudar els joves a quedar-se al Pirineu per generar activitat

L'IDAPA aposta per ajudar els joves a quedar-se al Pirineu per generar activitat

Esterri d'Àneu ha acollit una jornada de debat sobre el posicionament de la regió. També hi han participat entre d'altres Rosa Amorós, Albert Alins, Joaquim Nadal i el col·lectiu APiA
Jornada de debat sobre el posicionament del Pirineu (ACN/Marta Lluvich)
03/06/2016 18:57

El director de l'Institut per al Desenvolupament de l'Alt Pirineu i Aran, Pere Porta, ha dit durant la Jornada de debat sobre el posicionament estratègic del Pirineu, que s'ha celebrat a Esterri d'Àneu, que encara ''no tenim el Pirineu que volem'' i ha apostat per fer polítiques que ajudin a fixar els joves al territori per generar més activitat econòmica.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el director de l'Ecomuseu d'Esterri d'Àneu, Jordi Abella, qui ha explicat que per capgirar aquesta situació s'haurien de definir estratègies consensuades entre tots els sectors del territori per plantejar-les a les diferents administracions i que les tinguin en compte. Els membres del col·lectiu APiA, han defensat la unitat entre els sectors i tenir un posicionament clar en l'àmbit territorial. Aquesta jornada 'El Pirineu que tenim, el Pirineu que volem' pretén crear un espai de reflexió i debat participatiu per tal de buscar punts de trobada entre diferents sectors del territori i ajudar a definir estratègies per reivindicar aquest posicionament.

En el bloc sobre 'El posicionament del Pirineu en l'àmbit català. Infraestructures, dinàmiques i estratègies' hi han participat: Rosa Amorós, delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran; Albert Alins, director General de Polítiques de Muntanya; Mireia Boya, diputada al Parlament per la CUP i Francesc Boya, president de la Asociación Española de Municipios de Montaña. Al bloc 'Cap a on va el Pirineu? La mirada reflexiva' hi ha participat: Joaquim Nadal, director de l'Institut Català per la Recerca del Patrimoni Cultural i Aurelio Garcia, Fundador de Sargantana i Director d'Esnepi.