Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'IDAPA i l'Associació Llibre del Pirineu distribueixen expositors per a llibres del territori

L'IDAPA i l'Associació Llibre del Pirineu distribueixen expositors per a llibres del territori

L'objectiu de la iniciativa és donar visibilitat a la creació literària i la producció editorial al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran
El director de l’IDAPA, Pere Porta, i el president de Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, amb el nou expositor (Foto: IDAPA)
13/05/2020 18:32

L’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA) i l’Associació Llibre del Pirineu han iniciat aquesta setmana la distribució d’expositors per a llibres de temàtica pirinenca a les llibreries i altres punts de venda del territori. La iniciativa respon a la voluntat d'ambdues entitats de sumar esforços per donar visibilitat a la creació literària i la producció editorial al conjunt de l’Alt Pirineu i Aran.

Inicialment s’estan distribuint 25 expositors, fabricats en cartró, un material reciclable, lleuger i alhora resistent, amb unes mesures de 71x53x35 centímetres i una capacitat d’entre 8 i 10 títols, segons els formats. En la part superior hi apareix el text: “Llibre del Pirineu. Lectures de proximitat”. Està indicat per posar-lo damunt de taula o taulell i a l’aparador. S’ha optat per un expositor de petit format per tal que no afecti el normal funcionament de les llibreries pirinenques, ja que la majoria són de dimensions reduïdes. Els expositors, fabricats per l'empresa DEC Dissenys en Cartró, no tenen cap cost per als llibreters.

La distribució dels expositors coincideix amb la reobertura de llibreries, en haver entrat la regió de l’Alt Pirineu i Aran a la fase 1 de la desescalada del confinament per la COVID-19. Inicialment, la previsió era posar en marxa la campanya per Sant Jordi, però l’excepcionalitat del moment ha obligat a endarrerir-la. Tanmateix, s’ha volgut començar ja ara per ajudar a la revitalització del món del llibre just des de l’inici de la represa de l’activitat en aquest sector.

Unió d'esforços

El president de l’Associació Llibre del Pirineu, Isidre Domenjó, ha destacat que “institucions, entitats, escriptors, editors i llibreters pirinencs ens hem compromès a treballar plegats pel món del llibre en uns moments en què tots ens necessitem els uns als altres”. En el mateix sentit, el director de l’IDAPA, Pere Porta, ha manifestat que “cal sumar esforços de cara a enfortir la creació i l’edició literària del territori, tenint en compte que representa un actiu de dinamització cultural i econòmica de la societat de muntanya”.

La iniciativa dóna continuïtat a la col·laboració que l’IDAPA i Llibre del Pirineu mantenen des de fa anys i que s’ampliarà els pròxims mesos amb altres accions que se sumaran a la campanya per aconseguir que el llibre pirinenc sigui cada vegada més present al territori i, per extensió, a tot el domini lingüístic del català i l’occità.