Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'IECAU aposta per donar veu a noves recerques sobre l'Alt Urgell

L'IECAU aposta per donar veu a noves recerques sobre l'Alt Urgell

Aquest dimarts s'ha presentat 'Interpontes IV', que recull una desena de treballs de temàtiques diverses. L'entitat ja està preparant el contingut de la propera publicació, que recollirà comunicacions presentades el novembre passat a Alinyà
Presentació d''Interpontes IV', a l'Espai Ermengol
31/01/2018 12:05

L'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell aspira a "seguir donant veu" a nous treballs de recerca sobre la comarca. Aquest dimarts s'ha presentat el número 4 d'Interpontes, la revista amb la qual l'IECAU publica els articles més interessants fets per estudiosos locals o bé vinculats a la comarca. L'acte es va fer a l'Espai Ermengol i va comptar amb la intervenció de l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, i de l'historiador Oliver Vergés en representació de Salòria, que coedita la publicació.

El president de l'IECAU, Lluís Obiols, ha volgut reivindicar l'actual riquesa de la recerca històrica i cultural a l'Alt Urgell. L'arxiver municipal urgellenc recorda que "ara fa uns anys, quan es va crear l'institut, tothom ens preguntava si tindríem prou material per estudiar, i s'ha demostrat que n'hi havia i n'hi continua havent, pel cap baix per uns quants anys més". En aquest punt, Obiols considera important no només la tasca dels estudiosos més constants i consolidats sinó també que s'obri la porta a joves universitaris i a experts que, tot i no ser de la comarca, estan fent treballs sobre l'Alt Urgell. Tots ells tenen amb l'IECAU la possibilitat de publicar la seva tasca o bé donar-la a conèixer en congressos i xerrades.

El nou número d'Interpontes, que té una "vocació miscel·lània", recull treballs recents, molts d'ells presentats a les Jornades d'Estudis que es van fer al 2015 a Oliana. S'hi pot trobar novetats sobre temes diversos com ara biologia, etnografia, antropologia, història o arqueologia. En total hi ha deu articles, amb els quals es vol donar relleu a la feina feta pels seus autors. En aquesta ocasió destaquen els articles sobre la història i el patrimoni de la Seu, tot i que se segueix la línia d'abordar temes del màxim possible de municipis de la comarca.

Actualment els membres de l'IECAU ja estan treballant en la preparació d'Interpontes V, que recollirà principalment comunicacions presentades a les darreres Jornades d'Estudis de l'Alt Urgell, que van tenir lloc el novembre passat a Alinyà. El calendari de l'entitat per enguany també inclourà novament l'organització a la tardor del cicle 'Desenterrant el passat', la col·laboració en activitats de divulgació com ara les xerrades de 'Parlem d'Història' i la participació en congressos d'àmbit pirinenc i català.