Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'IES Joan Brudieu comença a celebrar el 75è aniversari

L'IES Joan Brudieu comença a celebrar el 75è aniversari

El centre educatiu vol implicar tota la població en els actes, que s'inicien aquest divendres El programa inclou un cicle de conferències, la presentació de llibres i exposicions, un sopar i l'elaboració d'un programa a RàdioSeu
27/01/2009 12:27

L'Institut d'Ensenyament Secundari Joan Brudieu inicia la celebració del 75è aniversari. El centre es va posar en marxa el curs 1933-34 i al llarg dels propers mesos commemorarà aquest fet amb diversos actes en els quals vol implicar no només els centenars d'exalumnes i exprofessors, sinó tota la població de la Seu i comarca, a més a més d'Andorra i la Cerdanya, on també hi ha tingut presència. Ho ha explicat avui en la presentació el director de l'institut, Xavier Falcó.

Del programa s'ha destacat el gran nombre de persones que implicarà. Un dels centres d'atenció serà el cicle de conferències-col.loqui sobre els nous reptes educatius, que inclouran debats sobre l'equilibri entre educació i aprenentatge (el 6 de febrer), les competències docents (el 27 de febrer) i les noves tecnologies (el 20 de març). Falcó avança que aquestes xerrades portaran a la Seu universitaris de primer nivell.

Els actes començaran aquest divendres, amb la festivitat de Sant Tomàs d'Aquino, que inclourà l'elaboració d'un mosaic humà i la cantada de la Tuna i de l'Antituna. La commemoració comptarà amb un logotip propi elaborat per Gerard Moliné i Juanjo Jarauta, exalumnes del centre i actualment reconeguts dissenyadors. Jarauta explica que el logo està inspirat en la reixa de separació del recinte, que marca la línia entre la vida adolescent i la vida adulta.

Des de l'IES també se subratlla la presentació, el 2 d'abril, de treballs de recerca fets a l'Alt Pirineu i Aran i la inauguració, el 3 d'abril, d'una exposició històrica i d'un llibre sobre el 75è aniversari. Per Sant Jordi, a més a més, Anna Marti presentarà un altre llibre, amb 75 entrevistes amb persones que han passat per l'Institut.

Finalment, el mes de maig es farà un acte conjunt dels cinc instituts catalans que aquest curs fan 75 anys. Hi haurà representants dels IES Ausiàs March, Menéndez y Pelayo i Milà i Fontanals, de Barcelona; i de l'Isaac Albéniz, de Badalona. La cloenda, el 30 de maig, inclourà un sopar a l'Hotel El Castell de Ciutat.

A més a més, al llarg d'aquests mesos RàdioSeu col.laborarà en l'aniversari amb la creació d'un programa de ràdio fet pels mateixos alumnes. Una altra activitat paral.lela serà l'existència d'una pàgina web especial i la difusió de la biografia del músic Joan Brudieu, que dóna nom a l'institut.

  • IES Joan Brudieu - Presentació del 75è Aniversari
  • IES Joan Brudieu - Logotip del 75è Aniversari