Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell prepara un llibre per commemorar el 75è aniversari

L'IES Joan Brudieu de la Seu d'Urgell prepara un llibre per commemorar el 75è aniversari

El mes d'abril s'inaugurarà una exposició amb el material gràfic sobre la història del centre Dins dels actes commemoratius, també està prevista una jornada de portes obertes i un sopar per a tots els exalumnes  
Institut Joan Brudieu - Document
02/12/2008 12:40

Els actes commemoratius del 75è aniversari de l'Institut Joan Brudieu començaran el 30 de gener del 2009, segons han afirmat els membres de la comissió que els està preparant. Al mes d'abril s'inaugurarà l'exposició de tot el material gràfic i documents que han anat recollint al llarg dels últims tres anys, un material que es recopilarà en un llibre sobre el centre que durà per títol 'L'Institut Joan Brudieu, 75 anys de servei docent'. Aquest projecte neix perquè creuen que l'Institut és un gran desconegut per a la ciutat i han volgut fer ressò del testimoni verbal que els ha aportat molta gent. Tot plegat amb la col·laboració de l'escriptor Albert Villaró.

Entre els documents que formaran part de l'exposició i del llibre, destaquen l'agenda del primer director, gràcies a la qual s'han pogut saber dates com la d'inici de les classes o la del primer claustre de professors, que estava format per deu membres, document que ha estat escanejat per tal de poder-lo mostrar íntegrament. També es podrà veure el BOE on consta que aquest centre tenia l'obligació d'ensenyar les especials característiques del país andorrà a petició del govern d'aquest que hi portava els seus alumnes. Segons explica Jordi Nistal, a causa d'aquest fet i a l'interès de la República per apropar la cultura espanyola a Andorra i contrarestar la influència francesa es va poder fundar l'Institut, que de no ser així, 'poca raó de ser tenia en una comarca de baixa densitat i en un moment en què l'únic en tota Lleida estava a la capital'.

Dins dels actes commemoratius, està prevista també una jornada de portes obertes i un sopar per tots els exalumnes que hi vulguin participar, així com conferències i taules rodones que, tal com explica Xavier Falcó, "es pretén que siguin un punt de reflexió del que han estat tots aquests anys".