Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'IES Joan Brudieu torna a acollir les proves d'accés als cicles formatius

L'IES Joan Brudieu torna a acollir les proves d'accés als cicles formatius

Les inscripcions s’hauran de fer per Internet, a la pàgina www.gencat.cat/educacio
Proves d'accés als cicles formatius
26/02/2008 13:32

Les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de formació professional específica es realitzaran, per segona vegada, a la Seu d’Urgell, concretament a l’IES Joan Brudieu. Les inscripcions s’hauran de fer per Internet, a la pàgina www.gencat.cat/educacio, del 28 de febrer al 14 de març de 2008, durant les 24 hores. El termini de pagament de la taxa corresponent acabarà el dia 17 de març.

La prova d’accés als cicles formatius de grau mitjà es convoca per tal que les persones que la superin puguin accedir a un cicle formatiu. L’aspirant ha de demostrar que posseeix les capacitats, els coneixements i les habilitats suficients per cursar amb aprofitament aquests ensenyaments. S’hi poden presentar les persones amb 17 anys complerts, o les que els compliran durant aquest any i no tenen el graduat en educació secundària o equivalent.

Pel que fa a la prova d’accés als cicles formatius de grau superior, té com a objectiu que les persones que la superin puguin accedir a un cicle formatiu. L’aspirant ha d’acreditar la seva maduresa en relació amb els objectius del batxillerat i les seves capacitats referents al camp professional de què es tracti. S’hi poden presentar les persones amb 19 anys complerts o que els compleixin durant l’any 2008, que no tenen el títol de batxillerat o equivalent; o bé les persones amb 18 anys complerts o que els compleixin durant l’any 2008 i que tinguin el títol de tècnic/a per haver superat un cicle formatiu de grau mitjà de formació professional del mateix grup d’itineraris.

Les proves es realitzaran a l’IES Joan Brudieu, de la Seu d’Urgell. L'examen d’accés a grau mitjà es desenvoluparà el dimecres 7 de maig de 2008, a les 16 hores, en un temps de 4 hores, distribuïdes en dos blocs de 2 hores cadascun, amb un descans de 30 minuts. La prova d’accés a grau superior es desenvoluparà en dues parts: la primera, la part comuna, el dijous 15 de maig de 2008, a les 16 hores, amb una durada de quatre hores, distribuïdes en dos blocs de dues hores cadascun, amb un descans de mitja hora; la segona, la part específica, el divendres 16 de maig, a les 16 hores, amb una durada de tres hores.

La descentralització de les proves d’accés als cicles formatius ha estat possible gràcies al treball potenciador dels ensenyaments professionals que està duent a terme l’Equip Directiu de l’IES Joan Brudieu, dirigit per Xavier Falcó, en estreta col•laboració amb el Departament d’Educació. Aquesta mesura s’afegeix a l’exitosa descentralització de les proves de selectivitat per a l’alumnat de batxillerat de l’Alt Urgell, la Cerdanya i el Pallars Sobirà que, per sisè any consecutiu, tindran lloc a la Seu els dies 10, 11 i 12 de juny.