Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Incasòl promou un sector residencial a Montferrer i Castellbò

L'Incasòl promou un sector residencial a Montferrer i Castellbò

A la zona de la Trobada s'hi construiran 55 habitatges, la meitat en règim protegit
Sector de la Trobada de Montferrer
08/02/2008 12:08

L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) ha iniciat el procés de licitació de les obres d’urbanització del sector residencial de la Trobada de Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell. El projecte preveu urbanitzar un total de 7.426 m2 de sòl, on es construiran 55 nous habitatges, 30 dels quals seran de diferents règims protegits. Les obres compten amb un pressupost de 376.552 euros.

Aquest sector s’inscriu en el Programa de sòl i el Pla per al dret a l’habitatge, promoguts pels departaments de Política Territorial i Obres Públiques, i Medi Ambient i Habitatge. Ambdós programes tenen com a objectiu atendre al màxim les necessitats d’habitatge de la població introduint diferents mesures entre les quals es troba la urbanització de sòl per a ús residencial i l’increment de la construcció d’habitatges protegits per part d’INCASÒL.

Així mateix, les noves promocions d’habitatges compliran els paràmetres de sostenibilitat i ecoeficiència que estableix el Decret 21/2006, de 14 de febrer, que regula l’adopció de criteris ambientals i d’ecoeficiència en els edificis.

Dades del sector

El nou sector està situat al nord-oest del municipi de Montferrer i Castellbò. Els terrenys de l’àmbit limiten amb la riera de la Trobada, edificacions existents i amb la carretera local a Aravell. La continuïtat amb el nucli ja existent de la Trobada permet que tot el sòl residencial quedi unificat i converteix el nou sector en el creixement natural del municipi.

L’actuació que promou INCASÒL permet efectuar una oferta pública de sòl residencial amb la infraestructura adequada per a l’assentament dels usos corresponents, la qual cosa ha d’incidir positivament en l’economia local i ha d’evitar la pressió urbanística a la qual es troben sotmesos els terrenys no qualificats situats al costat del sòl urbà.

Cal destacar també el reequipament que suposarà per a la població l’elevada cessió de sòl per a equipaments i espais lliures. Concretament, s’ha cedit una parcel.la a l’ajuntament per a la construcció d’un equipament escolar. Així, del total de la superfície del sector, el 61% del terreny es destina a espais lliures, equipaments i vialitat, i el 39% restant, a sòl residencial.

Pel que fa a la construcció dels edificis destinats a habitatges, s’ha projectat la construcció de 55 nous habitatges dels quals 30 seran amb diferents règims protegits.

El projecte d’urbanització s’adequa al concepte de desenvolupament sostenible, i combina les necessitats de creixement de Montferrer i Castellbò amb la preservació dels recursos naturals i paisatgístics.