Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Incasòl finalitza la restauració de l'església de Sant Martí de Bescaran

L'Incasòl finalitza la restauració de l'església de Sant Martí de Bescaran

Les obres de rehabilitació del temple, declarat Bé Cultural d'Interès Local l'any 2010, han tingut un cost de 67.760 euros
Sant Martí de Bescaran
20/12/2018 18:30

L'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha finalitzat les obres de rehabilitació de l'església de Sant Martí de Bescaran, al municipi de les Valls de Valira. Les obres han tingut un cost de 67.760 euros aportats per l'Entitat descentralitzada de Bescaran, el Bisbat d'Urgell i l'Incasòl, mitjançant les aportacions establertes en el conveni de transferències signat amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

L'església de Sant Martí va ser declarada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) pel Consell Comarcal de l'Alt Urgell el 14 d'octubre del 2010. La rehabilitació, basada en un projecte de l'arquitecte Miquel Duelo Nebot, ha permès reforçar la estructura portant de fusta de coberta, substituir la coberta de fibrociment de la nau de l'església per pedra de pissarra, la substitució dels baixants pluvials i del remat de la coberta del campanar, i la impermeabilització exterior del mur de contenció nord. També s'ha pavimentat l'era del costat i arranjat una part del revestiment interior dels paraments verticals malmesos.

Els promotors del projecte són l'Entitat municipal descentralitzada de Bescaran, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Bisbat d'Urgell i l'Incasòl dins del programa Reviure les velles ciutats.