Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Joan Brudieu confirma la incorporació del Batxibac

L'Institut Joan Brudieu confirma la incorporació del Batxibac

Els alumnes urgellencs tindran l'opció de combinar el batxillerat català i el francès. L'obtenció del títol obre les portes a cursar estudis superiors a qualsevol dels dos països i acreditar el coneixement de la llengua francesa
Batxibac
18/04/2017 17:20

L'Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell ha confirmat que aquest proper curs 2017-2018 ja oferirà als als alumnes de Batxillerat l'opció de cursar el currículum mixt Batxibac, que permet als estudiants completar simultàniament el batxillerat català i el francès (Baccalauréat) i obtenir així la doble titulació.

Tal com ja havia avançat a RàdioSeu el director del centre, Xavier Falcó, els objectius d’aquesta oferta formativa són "oferir una formació bicultural i bilingüe; afavorir la mobilitat dels joves a nivell europeu, des de l’educació secundària, tot permetent un accés de ple dret a qualsevol universitat dels dos països; facilitar la inserció professional i la mobilitat dins del món del treball amb un plus de coneixement d’una llengua i una cultura que ens són properes" i també "possibilitar que l’alumne assoleixi el nivell B2 del Marc Comú Europeu de Referència en llengua francesa".

Prova de nivell

Per accedir al Batxibac, l’alumnat ha de demostrar prèviament un nivell bàsic de francès, equivalent al B1. A l’Institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell aquesta acreditació es pot obtenir mitjançant la titulació oficial, un justificant del centre d’ensenyament francès on s'hagi estudiat -com poden ser l'EOI i el Lycée- o bé la superació d’una prova de nivell, que el centre oferirà concretament el proper dilluns 8 de maig, a les 4 de la tarda. 

El calendari de preinscripció al Batxibac començarà amb la presentació de sol·licituds a la secretaria de l’Institut, del 2 al 4 de maig, just abans de la prova de nivell. La publicació de la llista d'admesos serà el 12 de maig. 

Composició del currículum

El currículum mixt del Batxibac comporta que un terç de l’horari lectiu s’ha de cursar íntegrament en llengua francesa i, obligatòriament, ha d’integrar la Literatura i la Història de França, que s’han d’impartir en francès. Els alumnes, a més a més, han d’estudiar el Francès com a primera llengua estrangera a primer i a segon. També s'impartiran en l'idioma gal el Treball de Recerca i les tutories, a més a més d'una estada d’estudis, feina o voluntariat a França.

Per obtenir la doble titulació cal: superar totes les matèries del Batxillerat, acreditar les hores de formació en francès i els complements curriculars establerts, i superar una prova externa de les matèries específiques al mes de maig. La prova de llengua i literatura es composarà d'exercicis escrits (un comentari de text, una redacció i un assaig sobre un tema prèviament establert) i un exercici oral, en què l’alumnat ha de dialogar amb el tribunal sobre un tema prèviament establert. En l'assignatura d'Història s'haurà de fer un comentari de text i el desenvolupament d’un tema.

La nota final del batxillerat està formada pel 90% de la mitjana de les assignatures cursades més el 10% del Treball de recerca. La nota final del Batxibac és la mitjana ponderada entre el 70% de la nota mitjana del batxillerat i el 30% de la qualificació global de la prova externa.

L’alumnat tindrà dues notes per accedir a la universitat: la del Batxillerat (que inclou la fase específica de les PAU) i la del Baccalauréat, que si cal podrà anar acompanyada de les notes de la fase específica de les PAU. Aquestes dues vies no són excloents, sinó que l’alumnat pot optar per les dues alhora o bé pot utilitzar la que li vagi millor. L’alumnat batxibac també pot accedir a les Universitats franceses, en les mateixes condicions dels alumnes del baccalauréat francès.