Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / L'Institut Joan Brudieu oferirà per segon any el BatxiBac

L'Institut Joan Brudieu oferirà per segon any el BatxiBac

El programa formatiu permet obtenir alhora els Batxillerats català i francès i poder accedir a universitats d'ambdós països. La preinscripció comença amb la presentació de sol·licituds, del 2 al 4 de maig
BatxiBac 2018-2019
18/04/2018 18:00

L'Institut Joan Brudieu oferirà al curs 2018-19, per segon any consecutiu, la possibilitat de cursar currículum mixt Batxibac, que permet als alumnes completar simultàniament els Batxillerats català i francès i obtenir així una doble titulació, com també tenir possibilitats d'estudiar en universitats d'ambdós països.

Els objectius d’aquesta doble titulació són oferir una formació bicultural i bilingüe, afavorir la mobilitat europea dels joves des de l’educació secundària, facilitar la inserció professional i la mobilitat laboral amb una llengua i cultura properes, i possibilitar que l’alumne assoleixi el nivell B2 del Marc Comú Europeu de Referència en llengua francesa.

Per accedir al Batxibac l’alumnat ha de demostrar un nivell bàsic de francès, equivalent al B1. A l’Institut Joan Brudieu aquesta acreditació es pot demostrar tant amb aquest títol oficial B1 com amb un justificant d'un centre d’ensenyament francès -com ara el Lycée- o bé amb la superació d’una prova de nivell, que es farà el dia 7 de maig vinent a les 4 de la tarda. 

Pel que fa a la preinscripció, la presentació de sol·licituds a la secretaria de l’Institut es podrà fer del 2 al 4 de maig. La publicació de la llista d’alumnes admesos serà el 14 de maig. 

El currículum mixt del Batxibac comporta que un terç de l’horari lectiu s’ha de cursar íntegrament francès i, obligatòriament, ha d’integrar la Literatura i la Història de França, impartides també en llengua gala, que els alumnes han d'haver triat com a primera llengua estrangera. També es fan en francès el treball de recerca i la tutoria. El programa també inclou una estada d’estudis, feina o voluntariat a França.

Per obtenir la doble titulació cal: superar totes les matèries del batxillerat, acreditar les hores de formació en francès i els complements curriculars establerts, i superar una prova externa de les matèries específiques al mes de maig, amb exercicis escrits (un comentari de text, una redacció i un assaig sobre un tema prèviament establert) i un exercici oral, en què l’alumnat ha de dialogar amb el tribunal sobre un tema prèviament establert. També hi ha una prova d'Història, amb una part específica sobre França. 

La nota final del Batxibac és la mitjana ponderada entre el 70% de la nota final del batxillerat (de la qual el 10% correspon al treball de recerca) i el 30% de la qualificació global de la prova externa. L’alumnat tindrà dues notes per accedir a la universitat: la del Batxillerat (la mitjana dels dos cursos, les PAU i, si és el cas, la fase específica de les PAU), i la nota del Baccalauréat, que si cal podrà anar acompanyada de la fase específica de les PAU. Aquestes dues vies no són excloents, sinó que l’alumnat pot optar per les dues alhora o bé pot utilitzar la que li vagi millor. 

Es pot obtenir més informació a través del web xtec.cat.